ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Eco Fest-Kostis Xatzidakis-YPEN
Φωτο: ΑΠΕ

Στην έκθεση «Eco -Fest 2020» Χατζηδάκης και Μπακογιάννης

«Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κάνουμε ό,τι μπορούμε έτσι ώστε, όχι μόνο στα λόγια αλλά στην πράξη να βελτιώνουμε με συγκεκριμένες πολιτικές την ποιότητα της ζωής μας», τόνισε ο υπουργός.

Στην έναρξη της διοργάνωσης του 3ημερου «Eco -Fest 2020», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων παραβρέθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

«Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κάνουμε ό,τι μπορούμε έτσι ώστε, όχι μόνο στα λόγια αλλά στην πράξη να βελτιώνουμε με συγκεκριμένες πολιτικές την ποιότητα της ζωής μας», τόνισε. Ο υπουργός χαρακτήρισε τη διοργάνωση ως γιορτή για την οικολογία και το περιβάλλον και τόνισε:

«Αυτή η γιορτή έρχεται να δείξει ακριβώς αυτό που ονειρευόμαστε για το αύριο. Ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις μας. Πιο φιλικές μετακινήσεις, έναν άλλο, καλύτερο, πιο πράσινο τρόπο ζωής. Γι' αυτό είμαστε εδώ με τον δήμαρχο Αθηναίων, τον Κώστα Μπακογιάννη. Και χαιρόμαστε που βλέπουμε και πολλούς νέους ανθρώπους, γιατί η πολιτική για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, για μια πράσινη ανάπτυξη αφορά πρώτα απ' όλα τη νέα γενιά. Μπράβο στους διοργανωτές και να ξέρετε πως σε τέτοιες πρωτοβουλίες θα είμαστε όλοι πάντα δίπλα».

Στη διοργάνωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης τόνισε από την πλευρά του:

«Σήμερα είναι μία πραγματική γιορτή στην καρδιά της Αθήνας στην Τεχνόπολη. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο και την ευγνωμοσύνη μας στους διοργανωτές της Eco -Fest γιατί σήμερα αποδεικνύουν έμπρακτα πως μια άλλη πόλη είναι εφικτή. Μία πόλη η οποία σέβεται τον κάτοικο, τον επισκέπτη, μία πόλη η οποία αναβαθμίζει τον πολιτισμό της καθημερινότητάς μας. Αυτό είναι το μέλλον που έρχεται με ορμή και η Αθήνα οφείλει να πρωταγωνιστήσει. Η σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι κλειδί. Ό,τι είναι δημόσιο δεν είναι μόνο δημοτικό. Η Αθήνα ανήκει σε όλους μας, σε όλους όσοι την αγαπάνε. Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε τώρα από τη θεωρία, μαζί με τον κύριο υπουργό, στην πράξη».
Οι κ.κ. Χατζηδάκης και Μπακογιάννης εγκαινίασαν το περίπτερο της «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» στο Eco -Fest.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Εθνική υπόθεση η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, ανέδειξε τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας, τη σημασία των κρίσιμων πρώτων υλών και την ανάγκη αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου με σεβασμό στο περιβάλλον.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η τυφλή βία δεν τρομοκρατεί τη Δημοκρατία

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση σε σπίτια στελεχών της ΝΔ, τονίζοντας ότι η βία δεν τρομοκρατεί τη Δημοκρατία και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Κομβική η συνεργασία Ελλάδας-Ινδίας και η ανάπτυξη IMEC

Συνάντηση είχαν οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας και Εμπορίου Ινδίας στο ΥΠΕΝ, όπου συζήτησαν για τη συνεργασία στην ενέργεια, τον διάδρομο IMEC και τον ρόλο της Ελλάδας στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Ώρα αποφάσεων στην ΕΕ για δίκτυα και διασυνδέσεις

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, τόνισε στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ ότι τα δίκτυα και οι διασυνδέσεις είναι κρίσιμα για ασφάλεια, ανταγωνιστικότητα και προσιτές τιμές.