ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
ΚΤΕΛ Μακεδονία σταθμός
Ο σταθμός ΚΤΕΛ Μακεδονία με λεωφορεία έτοιμα για δρομολόγια, σε εσωτερικό χώρο με χαρακτηριστικό θόλο.

Νέα διεθνής λεωφορειακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας

Οι μεταφορικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εξυπηρέτηση της νέας γραμμής, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις για τη χορήγηση των αδειών.

Νέα διεθνής τακτική λεωφορειακή γραμμή που συνδέει την Ελλάδα με την Αλβανία, «Αθήνα - Μαυρομάτι - Χειμάρα», καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Γκόλια.

Η νέα γραμμή ακολουθεί τη διαδρομή: «Αθήνα - Κόρινθος - Κιάτο - Ξυλόκαστρο - Αίγιο - Πάτρα - Αγρίνιο - Αμφιλοχία - Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα - Μαυρομάτι (σύνορα) - Φοινίκη - Δέλβινο - Αγ. Σαράντα - Χειμάρα».

Επίσης, με σχετική ρύθμιση, επιτρέπεται η επιβίβαση επιβατών από την Ηγουμενίτσα και τους Αγίους Σαράντα, κατά τη διενέργεια της γραμμής «Αθήνα - Μαυρομάτι - Χειμάρα».

Οι μεταφορικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εξυπηρέτηση της νέας γραμμής, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις για τη χορήγηση των αδειών, σύμφωνα με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τη χορήγηση αδειών διεθνών τακτικών λεωφορειακών γραμμών με χώρες μη μέλη της Ε.Ε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας τοίχος σκιές
ΔΙΕΘΝΗ

Τίρανα: Για 8η μέρα συνεχίζεται η ένταση φοιτητών-Αστυνομίας, σκληραίνει ο Ράμα

Ένταση σημειώθηκε έξω από το Υπουργείο Παιδείας μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με χρήση δακρυγόνων, νερού και πετροπόλεμο. Οι φοιτητές απάντησαν με πυροτεχνήματα και ακολούθησε νέα σύγκρουση πριν κινηθούν προς την κεντρική πλατεία.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο ψηφιακό σύστημα εξετάσεων οδηγών και πινακίδων από το Υπουργείο

Υπεγράφη σύμβαση για την αναβάθμιση της ψηφιακής πλατφόρμας του Υπουργείου Μεταφορών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό υπηρεσιών, διαφάνεια και οδική ασφάλεια. Ο προϋπολογισμός είναι 2,1 εκατ. ευρώ και το έργο θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.
Έντι Ράμα ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Διαδηλώσεις πανεπιστημιακών και φοιτητών στα Τίρανα – Κάλεσμα διαλόγου από Ράμα

Μετά από μια εβδομάδα βίαιων διαδηλώσεων, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα κάλεσε ξανά σε διάλογο, τοποθετώντας κυκλικά καρέκλες έξω από το κυβερνητικό κτίριο. Οι διαδηλωτές απάντησαν με μήνυμα πάνω σε καρέκλα: «Παραιτηθείτε».
Κλειστός σταθμός μετρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πέντε σταθμοί μετρό κλείνουν προσωρινά στις 21/10

Από την Τετάρτη 21/10 στις 09:00 πέντε σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης («Δημοκρατίας», «Βενιζέλου», «Αγίας Σοφίας», «Σιντριβάνι», «Πανεπιστήμιο») θα μείνουν προσωρινά κλειστοί, έπειτα από απόφαση της Αστυνομίας.
Φλόγες σε δρόμο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις αστυνομίας με διαδηλωτές τη νύχτα στα Τίρανα

Ένταση επικράτησε έξω από τον Καθεδρικό Ναό στα Τίρανα, με αστυνομικούς να συγκρούονται με διαδηλωτές που εισέβαλαν για να αποφύγουν συλλήψεις. Η Ορθόδοξη Εκκλησία αντέδρασε, ζητώντας σεβασμό στους ιερούς χώρους.