ΓΔ: 2540.36 1.40% Τζίρος: 109.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:46:38
Βροχή σε ομπρέλα
Φώτο: Shutterstock

Βροχές και καταιγίδες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες και μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά στα δυτικά τμήματα της χώρας αναμένονται νεφώσεις ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως το μεσημέρι στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία, Στερεά και Πελοπόννησο και στο Αιγαίο ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά έως το πρωί και στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια τμήματα της χώρας και κατά τόπους αυξημένες και θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 15, στη Θεσσαλία από 2 έως 16, στην Ήπειρο από 2 έως 13, στη Στερεά από 4 έως 16, στην Πελοπόννησο από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 16, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 16, στις Κυκλάδες από 11 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 17 και στην Κρήτη από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται η ελάχιστη θερμοκρασία στα δυτικά τμήματα της χώρας αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες και μετά το μεσημέρι. Μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το πρωί έως το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω ακραίων φαινομένων Ελ Νίνιο

Σχεδόν 800 δήμοι στο Περού τέθηκαν σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω κινδύνου ισχυρών βροχών και πλημμυρών από το φαινόμενο Ελ Νίνιο, απειλώντας πάνω από 9,3 εκατομμύρια πολίτες σύμφωνα με την κυβέρνηση και το Cenepred.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει την ανατολική πλευρά των ΗΠΑ

Σφοδρό κύμα καύσωνα πλήττει εκατομμύρια Αμερικανούς, κυρίως σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, με αποπνικτική ζέστη και αυξημένη υγρασία που ίσως επηρεάσει το Μουντιάλ και τους εορτασμούς για τα 250 χρόνια από την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ.
Η σημαία των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει το κέντρο των ΗΠΑ και κινείται ανατολικά

Ισχυρό κύμα καύσωνα σαρώνει τις ΗΠΑ, με θερμοκρασίες-ρεκόρ να απειλούν να επηρεάσουν το Μουντιάλ και τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου. Σικάγο και άλλες πόλεις λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των πολιτών.