ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χρήματα και αριθμομηχανή

Πάνω από 130 δράσεις ύψους 61 εκατ. στους Δήμους για τους μετανάστες

Επιπλέον πόροι ύψους 3,91 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από το Ταμείο Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Νέοι πόροι 3.912.400 ευρώ διατίθενται από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τη στήριξη τοπικών κοινωνιών Επιπλέον χρηματοδοτήσεις ύψους 3,91 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από το Ταμείο Αλληλεγγύης σε εννιά Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α` βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο δήμος Ανατολικής Σάμου, ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο δήμος Βέροιας, ο δήμος Δυτικής Λέσβου, ο δήμος Κορινθίων, ο δήμος Κυθήρων, ο δήμος Λαρισαίων, ο δήμος Μυτιλήνης και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός "Μυτιλήνη Α.Ε." επιδοτούνται με 3,91 εκατ. ευρώ συνολικά, για δημοτικά έργα, μετά από προτάσεις που κατέθεσαν κατά την κρίση τους και βάσει των τοπικών αναγκών.

Συνολικά έχουν εγκριθεί 134 έργα ύψους 62.007.574,43 ευρώ σε 37 οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α` και β' βαθμού, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών, καθώς και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, το μετοχικό κεφάλαιο των οποίων ανήκει κατά πλειοψηφία στους ΟΤΑ.

Στα 147 ανέρχονται τα ασυνόδευτα ανήλικα που διασώθηκαν τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης. Τα παιδιά «βρήκαν στέγη και προστασία στις δομές που βρίσκονται υπό την εποπτεία της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, στις 22 Νοεμβρίου 2022 το Λιμενικό Σώμα διέσωσε ανθρώπους που επέβαιναν σε καράβι στα νότια της Κρήτης που συμπεριλάμβανε 112 ασυνόδευτους ανήλικους με χώρες καταγωγής τη Συρία και την Αίγυπτο, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου 2022 διέσωσε ακόμα ένα πλοιάριο στη Μεσσηνία που συμπεριλάμβανε 35 ασυνόδευτους ανήλικους από το Αφγανιστάν.

Οι διασωθέντες παρέμειναν προσωρινά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μαλακάσας και μετά τις απαραίτητες ενέργειες καταγραφής και παροχής βοήθειας μεταφέρθηκαν σε δομές επείγουσας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων που βρίσκονται υπό τη διαχείριση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι νεκροί και 14 διασωθέντες από ανατροπή ταχύπλοου βόρεια της Σάμου

Έξι νεκροί και 14 διασωθέντες μετά την ανατροπή ταχύπλοου με αλλοδαπούς, 3,7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σάμου. Το σκάφος εντοπίστηκε από τουρκική και στη συνέχεια ελληνική ακτοφυλακή και ανετράπη από απότομο ελιγμό.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Νέο πλαίσιο για κρίσεις και ενίσχυση των συνόρων της ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών κρίσεων, αποδεχόμενη ελληνική πρόταση, με στόχο την ενίσχυση της άμυνας στα σύνορα και την ταχεία αντίδραση σε απειλές κατά της ασφάλειας.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 61χρονου στη Θεσσαλονίκη για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Συνελήφθη 61χρονος Βούλγαρος στην επαρχιακή οδό Αγ. Βασιλείου-Χορτιάτη, Θεσσαλονίκης, επειδή μετέφερε τρεις παράτυπους μετανάστες από το Ιράν χωρίς έγγραφα. Προσπάθησε να διαφύγει αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ελληνική πρόταση για έκτακτο μηχανισμό διαχείρισης μεταναστευτικών κρίσεων

Ο Θάνος Πλεύρης πρότεινε στο Συμβούλιο Υπουργών ΕΕ τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης για το μεταναστευτικό με κριτήρια άμεσης ενεργοποίησης και προσωρινά μέτρα. Η πρόταση έγινε δεκτή από την Κομισιόν και αρκετές χώρες.