ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έργα 72 εκατ. ευρώ δημοπρατεί έως το τέλος Φεβρουαρίου ο Δήμος Αθηναίων

Τις σχετικές εγκρίσεις για τα ασφαλτοστρώσεων και επισκευών σχολικών κτιρίων που αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδιασμού για τη βελτίωση των υποδομών της πρωτεύουσας, έδωσε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Έργα 72 εκατ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και επισκευές σχολικών κτιρίων δημοπρατούνται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου από τον Δήμο Αθηναίων.

Τις σχετικές εγκρίσεις για τα έργα αυτά που αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη, για τη βελτίωση των υποδομών της πρωτεύουσας, έδωσε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Οι ασφαλτοστρώσεις αφορούν οδικό δίκτυο 200 χιλιομέτρων, είναι προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ και θα πραγματοποιηθούν και στις επτά δημοτικές κοινότητες της πρωτεύουσας.

Επίσης, ο προϋπολογισμός των έργων συντήρησης και επισκευών στα σχολεία που δρομολογήθηκαν ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ εργασίες και αφορά αποκαταστάσεις στατικών φορέων, μονώσεις, αλλαγές κουφωμάτων και χρωματισμούς. Σε σχετική του δήλωση, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι «η αξία ενός μεγάλου έργου ή μίας σημαντικής παρέμβασης έχει ουσία όταν αλλάζει προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής. Όταν παρεμβαίνει στην καθημερινότητα με αποτέλεσμα». Και έχει, πρόσθεσε «μεγαλύτερη αξία όταν γίνεται άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις». Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε, «η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ταλαιπωρημένου οδικού δικτύου της πόλης, αλλά και των σχολικών και των δημοτικών κτιρίων, είναι μία προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει για να αλλάξει την Αθήνα, όχι μόνο στην εικόνα αλλά δομικά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Επανατοποθέτηση αρχαίων στον σταθμό «Αγίας Σοφίας»

Το σύνθετο τεχνικά και ευαίσθητο εγχείρημα της μεταφοράς και επανατοποθέτησης ξεκίνησε τα ξημερώματα από την περιοχή του Καλοχωρίου, από τις αποθήκες όπου φυλάσσονταν τα προσωρινά αποσπασθέντα αρχαιολογικά ευρήματα.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρηματοδότηση 12 εκατ. στον Δήμο Θεσσαλονίκης για διάνοιξη της οδού Ψελλού

«Χρηματοδότηση - μαμούθ» για την αξιοποίηση της περιοχής γύρω από τον τερματικό σταθμό στα ανατολικά του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο σταθμό της Νέας Ελβετίας έλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργασίες αμφιδρόμησης στην Θεσσαλονίκη επιθεώρησαν Κ. Ζέρβας και Ν. Ταχιάος

Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα απομακρύνονται οι λαμαρίνες σε πολλά σημεία της πόλης και αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων, σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Karamanlis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Καραμανλής: Στη Βουλή ο κλιματικός νόμος, 1,8 δισ. για αντιπλημμυρικά

Ο υπ. Υποδομών ανέφερε ότι ο κλιματικός νόμος θα ψηφιστεί στην βουλή τις επόμενες ημέρες και θα θέσει το πλαίσιο για τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περνούν στην επόμενη φάση τα έργα για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου

Η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να περάσει στη δεύτερη φάση των αντιπλημμυρικών και συγκοινωνιακών έργων στον φαληρικό όρμο καθώς έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και αναμένεται η παράδοση των μελετών από το ΤΑΙΠΕΔ.