ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Έργα 72 εκατ. ευρώ δημοπρατεί έως το τέλος Φεβρουαρίου ο Δήμος Αθηναίων

Τις σχετικές εγκρίσεις για τα ασφαλτοστρώσεων και επισκευών σχολικών κτιρίων που αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδιασμού για τη βελτίωση των υποδομών της πρωτεύουσας, έδωσε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Έργα 72 εκατ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και επισκευές σχολικών κτιρίων δημοπρατούνται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου από τον Δήμο Αθηναίων.

Τις σχετικές εγκρίσεις για τα έργα αυτά που αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη, για τη βελτίωση των υποδομών της πρωτεύουσας, έδωσε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Οι ασφαλτοστρώσεις αφορούν οδικό δίκτυο 200 χιλιομέτρων, είναι προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ και θα πραγματοποιηθούν και στις επτά δημοτικές κοινότητες της πρωτεύουσας.

Επίσης, ο προϋπολογισμός των έργων συντήρησης και επισκευών στα σχολεία που δρομολογήθηκαν ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ εργασίες και αφορά αποκαταστάσεις στατικών φορέων, μονώσεις, αλλαγές κουφωμάτων και χρωματισμούς. Σε σχετική του δήλωση, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι «η αξία ενός μεγάλου έργου ή μίας σημαντικής παρέμβασης έχει ουσία όταν αλλάζει προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής. Όταν παρεμβαίνει στην καθημερινότητα με αποτέλεσμα». Και έχει, πρόσθεσε «μεγαλύτερη αξία όταν γίνεται άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις». Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε, «η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ταλαιπωρημένου οδικού δικτύου της πόλης, αλλά και των σχολικών και των δημοτικών κτιρίων, είναι μία προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει για να αλλάξει την Αθήνα, όχι μόνο στην εικόνα αλλά δομικά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροχαία και φορτηγό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες διαγραμμίσεις και πινακίδες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ξεκινά εκτεταμένη αναβάθμιση διαγραμμίσεων και πινακίδων σήμανσης, με ανθεκτικά υλικά και αντικατάσταση φθαρμένων σημάνσεων, για καλύτερη οδική ασφάλεια, με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ.
Εγκαταστάσεις ΕΥΑΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο έργο εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στο παιδιατρικό Φιλύρου

Με νέα σύμβαση εξασφαλίζεται η υδροδότηση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Φιλύρου και η αναβάθμιση ύδρευσης στα Πεύκα και Χορτιάτη, με έργο 13 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο κυρίως από το ΤΠΑ Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Χρήστος Δήμας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: 2,36 δισ. ευρώ για έργα σε όλη τη χώρα ως το 2026

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Δήμας τόνισε στη 3η ERGO.TEC το ρόλο των μεγάλων υποδομών στην ανάπτυξη, αναφέροντας επενδύσεις 2,36 δισ. ευρώ έως το 2026 για έργα μεταφορών, υγείας, παιδείας και δικαιοσύνης σε όλη τη χώρα.
Χρίστος Δήμας και δημοσιογράφοι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Στόχος να ανοίξει ξανά με ασφάλεια η Διώρυγα Κορίνθου

Αυτοψία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστου Δήμα στο έργο αποκατάστασης της Διώρυγας Κορίνθου, με τις εργασίες να εντείνονται ώστε η ασφαλής επαναλειτουργία να γίνει μέσα στον Ιούλιο.
Μπουλντόζα κατασκευαστικό έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκαν τα έργα 2025 της Περιφέρειας Αττικής ύψους 2,5 δισ. ευρώ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε τον απολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, επισημαίνοντας την υλοποίηση 472 έργων το 2025 με προϋπολογισμό 1,21 δισ. ευρώ και ποσοστό ενεργοποίησης 92%. Δεν περιλαμβάνονται τα 4 μεγάλα μητροπολιτικά έργα.