ΓΔ: 2012.51 -2.09% Τζίρος: 251.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
Έντονη ζέστη από ισχυρό καλοκαιρινό καύσωνα, χαρακτηριστική εικόνα ηλιόλουστου ουρανού.

Λίγες νεφώσεις με μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπονται για την Κυριακή

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στα δυτικά 3 έως 5 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ανατολικά θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοανατολικοί έως 3 μποφόρ.

Νεφώσεις κατά τόπους με τοπικά φαινόμενα κατά κύριο λόγο στα δυτικά έως το πρωί, αναμένονται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αναμένονται κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, οι οποίες από το μεσημέρι θα περιοριστούν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί στα δυτικά ηπειρωτικά και ενδεχομένως στα νησιά του Ανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου και στα ορεινά της Κρήτης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 16 έως 28, στη Θράκη από 16 έως 30, στη Θεσσαλία από 19 έως 32, στην Ήπειρο από 13 έως 26, στην Ανατολική Στερεά από 18 έως 33, στη Δυτική Στερεά και Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 17 έως 27, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο από 15 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 24, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 31, στις Κυκλάδες από 21 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 29 και στην Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου η ελάχιστη θερμοκρασία θα σημειωθεί το πρωί. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 3 έως 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στα δυτικά 3 έως 5 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ανατολικά θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοανατολικοί έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης έως το μεσημέρι θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη κακοκαιρία στην Ήπειρο, κεραυνός χτύπησε στέγη στα Ιωάννινα

Σφοδρές βροχές και άνεμοι πλήττουν Ιωάννινα και Θεσπρωτία. Στους Αμπελόκηπους κεραυνός άνοιξε τρύπα σε πολυκατοικία, χωρίς σοβαρές ζημιές. Στην Κόνιτσα, αυτοκίνητο παγιδεύτηκε λόγω κατολίσθησης, οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με νότιους ανέμους έως 8 μποφόρ και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το Σάββατο.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι εξαιτίας της κακοκαιρίας στα βορειοανατολικά

Δύο άτομα αγνοούνται εξαιτίας της κακοκαιρίας στη βορειοανατολική Ιταλία, μετά από μερική κατάρρευση κτηρίου στο Μπρατσάνο λόγω πλημμυρών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται υπό δύσκολες συνθήκες.