ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Εγκρίθηκαν 18 νέοι απομακρυσμένοι προορισμοί στην ακριτική γραμμή

O υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσε την έγκριση 18 νέων απομακρυσμένων προορισμών, στην ακριτική γραμμή του βορειονατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Νέοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί, που για πρώτη φορά θα συνδέσουν τη Θεσσαλονίκη με νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και την Κρήτη με νησιά των Δωδεκανήσων, εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Όπως ανέφερε, με σημερινές του δηλώσεις, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, εγκρίθηκαν 18 νέοι απομακρυσμένοι προορισμοί που βρίσκονται, κυρίως, στην ακριτική γραμμή του βορειονατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. «Ικανοποιούμε πάγια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών» τόνισε ο υπουργός.

Συγκεκριμένα οι νέοι προορισμοί είναι οι εξής:

  • Ένα δρομολόγιο σύνδεσης νησιών του β/α Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη αντί της Καβάλας
  • Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος
  • Κως, Νίσυρος, Τήλος, Χάλκη, Σύμη, Ρόδος
  • Ρόδος-Καστελόριζο
  • Σητεία, Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος
  • Πάτμος, Ικαρία, Φούρνοι.

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι οι παραπάνω προορισμοί αποτελούν την πρώτη φάση κάλυψης επιπλέον άγονων γραμμών, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση.

Σημειώνεται ότι μετά από εισήγηση του υπουργού Ναυτιλίας, η ετήσια αποζημίωση για την κάλυψη των άγονων γραμμών αυξήθηκε από τα 90 εκατ. ευρώ στα 130, συμπεριλαμβανομένης και της κάλυψης του αυξημένου κόστους των νέων καυσίμων κίνησης των πλοίων από το 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Epivatiko Ploio, Peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται νέες προδιαγραφές στα επιβατικά πλοία για ΑμεΑ, εγκύους και ηλικιωμένους

Το υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά στη σύνταξη προεδρικού διατάγματος μετά από διαβούλευση, με το οποίο θα υποχρεώνονται όλες ανεξαρτήτως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να δημιουργήσουν στα πλοία τους μηχανισμούς για τη εύκολη πρόσβαση των ατόμων αυτών.
Epivatiko Ploio, Peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά των αναπληρωτών καθηγητών

Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο του υπ. Ναυτιλίας το μεταφορικό ισοδύναμο για Κρήτη

Στη συνάντηση με τα επιμελητήρια του νησιού επισημάνθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του μέτρου ιδίως στις μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη κινητικότητα στα λιμάνια εν όψει του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος

Δεν πτοεί τους ταξιδιώτες ο άστατος καιρός καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μέχρι και χθες υπήρχαν 15.000 κρατήσεις για τα νησιά του Αιγαίου. Περισσότερα από 90 πλοία θα αναχωρήσουν σήμερα από τα λιμάνια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης προσφύγων σε Κύθηρα και Λέσβο

Στα σκάφη που βυθίστηκαν βρισκόντουσαν 135 πρόσφυγες, ενώ ήδη καταγράφονται 16 θύματα και 30 αγνοούμενοι, με το Λιμενικό να συνεχίζει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης. Τα βέλη του για την ανοχή της Τουρκίας εξαπέλυσε ο υπ. Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης.