ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
pyrkagia-fwtia
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Φωτιά σε εξέλιξη στο Δήμο Σαρωνικού - Μήνυμα του 112 για εκκένωση

Το μήνυμα εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Φέριζα για να προχωρήσουν σε εκκένωση προς το Λαγονήσι. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν κοντά διάσπαρτες κατοικίες.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Φέριζα Αναβύσσου στο δήμο Σαρωνικού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η βλάστηση της περιοχής και τα ξερά χόρτα δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν κοντά διάσπαρτες κατοικίες. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στη Φέριζα Σαρωνικού, προκειμένου να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν στο Λαγονήσι, λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Φέριζα εκκενώστε τώρα προς Λαγονήσι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από κεραυνούς 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές στο 24ωρο σε Αττική - Μακεδονία

Η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Π.Ε Χανίων, Λακωνίας και σε Κύθηρα

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες.