ΓΔ: 1430.9 -2.95% Τζίρος: 118.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Ένοχοι στο Εφετείο Βίκυ Σταμάτη και Νίκος Ζήγρας

Σε πρώτο βαθμό οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ ενώ οι ίδιες ποινές είχαν επιβληθεί και στον εκλιπόντα πρώην υπουργό.

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως καταδικάστηκαν σήμερα η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου και Νίκος Ζήγρας, από το  Πενταμελές Εφετείο για την υπόθεση του «χρυσού ασφαλιστηρίου συμβολαίου» της Ελβετίας, ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων.

Σε πρώτο βαθμό, Ζήγρας και Σταμάτη είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ ενώ οι ίδιες ποινές είχαν επιβληθεί και στον εκλιπόντα πρώην υπουργό. Ωστόσο, και στους τρεις, το δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστολή στην έκτιση των ποινών τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η κατηγορία αφορούσε σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο της ελβετικής εταιρείας Zurich Lebensversicherungs Gesellschaft AG. Το συμβόλαιο είχε συνάψει το Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταβάλλοντας εφάπαξ το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων στην εταιρεία με επιταγή της τράπεζας Credit Lyonnais Suisse S.A. Μέσω του συμβολαίου αυτού, ο Νίκος Ζήγρας εισέπραξε ετήσια σύνταξη 33.147,60 ελβετικών φράγκων και η Βίκυ Σταμάτη 30,167,60 ελβετικά φράγκα, ενώ ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου φέρεται να έλαβε κατόπιν συμφωνίας με την εταιρία και μετά τη λύση του συμβολαίου το υπόλοιπο της αξίας του που υπολογίζεται σε 359.060.40 ελβετικά φράγκα. Συνολικά και στους τρεις αποδίδεται ότι εισέπραξαν από κοινού 773.989,20 ελβετικά φράγκα τα οποία «ξέπλυναν» μέσω της εν λόγω ασφαλιστικής σύμβασης, ενώ το ποσό αυτό προέρχεται από δωροδοκία του εκλιπόντος πρώην υπουργού.

Αν και η υπεράσπιση του Νίκου Ζήγρα υποστήριξε ότι για την υπόθεση αυτή έχει αποφανθεί η ελβετική δικαιοσύνη, παύοντας την ποινική δίωξη σε βάρος του, η εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε την απόρριψη του σχετικού αιτήματος της υπεράσπισης, με το δικαστήριο να συντάσσεται με την άποψη αυτή.

Οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη υποστήριξαν ότι  η εντολέας τους δεν έχει καμία συμμετοχή στην κατάρτιση του επίμαχου συμβολαίου, δεδομένου ότι παντρεύτηκε με τον εκλιπόντα πρώην υπουργό το 2004.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίθριος καιρός αρχικά με κάποιες νεφώσεις και καταιγίδες από το απόγευμα

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 37-38 βαθμούς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκάδες έλεγχοι σε ανήλικους από την αστυνομία στο Ωραιόκαστρο

Κατά τη διάρκεια της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία, ελέγχθηκαν συνολικά 70 ανήλικοι, με τη συνδρομή αστυνομικών των διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.