ΓΔ: 2143.68 -1.82% Τζίρος: 135.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:40:42
Φώτο: Pixabay

Ηλεκτρονική Διαβούλευση για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027

Στόχος είναι οι παραγωγικοί φορείς του πρωτογενούς τομέα να ενημερωθούν για τα πιο κρίσιμα θέματα και να συνεισφέρουν στο διάλογο για τη διαμόρφωση των βασικών κατευθύνσεων που θα υιοθετηθούν.

Σειρά ενεργειών έχει δρομολογήσει η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την κατάρτιση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Στόχος είναι οι παραγωγικοί φορείς και συντελεστές του πρωτογενούς τομέα αφενός να ενημερωθούν για τα πιο κρίσιμα θέματα που αφορούν στις ενισχύσεις των αγροτών, τις τομεακές παρεμβάσεις για τα γεωργικά προϊόντα και συνολικότερα τις επενδύσεις στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης και αφετέρου να συνεισφέρουν στο διάλογο για τη διαμόρφωση των βασικών κατευθύνσεων που θα υιοθετηθούν. Στη βάση αυτή, έχει συνταχθεί ένα ερωτηματολόγιο το οποίο περιλαμβάνει τις νέες προκλήσεις, προτεραιότητες και αλλαγές που επιφέρουν οι προτάσεις των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, μετά το 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν ηλεκτρονικά στο ερωτηματολόγιο το οποίο έχει αναρτηθεί στους δικτυακούς τόπους:

  • του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,
  • του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και
  • του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου του ΠΑΑ.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ πινακίδα γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ο Μ. Βορίδης κατηγορεί τον κ. Βάρρα πως δεν έλαβε μέτρα στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο επίκεντρο της Βουλής βρέθηκε εμπιστευτικό έγγραφο του 2020 για αυξήσεις στο ζωϊκό κεφάλαιο Κρήτης. Ο Μάκης Βορίδης τόνισε πως ελήφθησαν μέτρα και ότι ο Γρηγόρης Βάρρας ως πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ενημέρωσε ούτε ενήργησε σχετικά.
ΝότΝηόςτ ηΜςη τΜαηρτάακρηάςκ ηδςι άδδιράοδμροοςμ οβςο υβλοήυςλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Δεν προέκυψαν παρεμβάσεις της ηγεσίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Νότης Μηταράκης δήλωσε στη Βουλή πως από τα έγγραφα και τις καταθέσεις δεν προκύπτει καμία πολιτική παρέμβαση σε υπαλλήλους ή διαγωνισμούς του ΟΠΕΚΕΠΕ, ούτε ευθύνες για τους κυρίους Βορίδη και Αυγενάκη, σύμφωνα με τα πορίσματα της Εξεταστικής.
Πρόβατα σε λιβάδι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιγοπρόβατα: Η επιδότηση συνδέεται με τον ενδοστομαχικό βόλο

Από φέτος, μόνο τα αιγοπρόβατα με ενδοστομαχικό βόλο θα δικαιούνται επιδότηση, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το μέτρο εντάσσεται σε σχέδιο δράσης της Ε.Ε. και σύντομα θα ενσωματωθεί στη νομοθεσία.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στην Ολομέλεια για το πόρισμα της εξεταστικής για ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη Βουλή συζητείται σήμερα το πόρισμα της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο απαλλάσσει τους Βορίδη και Αυγενάκη από ποινικές ευθύνες, ενώ διαπιστώνει διαχρονικό πρόβλημα. Αντιπολίτευση κάνει λόγο για πολιτικές ευθύνες.