ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:00
Σπασμένο παρμπρίζ λεωφορείου
Σπασμένο παρμπρίζ λεωφορείου μετά από τροχαίο ατύχημα. Η εικόνα χρησιμοποιείται σε σχετικές ειδήσεις.

Μικρή αύξηση των τροχαίων το 2021, σε σχέση με το 2020, στην Κεντρική Μακεδονία

Τα σοβαρά τροχαία, το 2021 και το 2020 ήταν είκοσι και δεκαοκτώ αντίστοιχα, ενώ τα ελαφρά τροχαία, διακόσια εξήντα πέντε το 2021, έναντι διακοσίων δέκα επτά το 2020.

Τριακόσια δεκαοκτώ τροχαία δυστυχήματα σημειώθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία, εκτός του νομού Θεσσαλονίκης, σε σχέση με τα διακόσια ενενήντα, τα οποία σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας για τους έξι νομούς ( Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, και Χαλκιδικής).

Ωστόσο, τα θανατηφόρα τροχαία ήταν λιγότερα το 2021 και έφτασαν τα τριάντα τρία, σε σχέση με τα πενήντα πέντε θανατηφόρα δυστυχήματα το 2020. Τριάντα πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους το 2021, ενώ εξήντα δύο ήταν οι νεκροί από τροχαία την προηγούμενη χρονιά στους συγκριμένους νομούς.

Τα σοβαρά τροχαία, το 2021 και το 2020 ήταν είκοσι και δεκαοκτώ αντίστοιχα, ενώ τα ελαφρά τροχαία, διακόσια εξήντα πέντε το 2021, έναντι διακοσίων δέκα επτά το 2020. Είκοσι και είκοσι δύο, αντιστοίχως, ήταν οι βαριά τραυματίες. Τετρακόσιοι είκοσι οκτώ συνολικά ήταν οι παθόντες το 2021, έναντι τριακοσίων εξήντα πέντε την προηγούμενη χρονιά.

Τέλος, το 2021 βεβαιώθηκαν 114.299 παραβάσεις οι περισσότερες για υπερβολική ταχύτητα (55.562) και για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων (45.470), ενώ ακολουθούν παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας (3.460), για ΚΤΕΟ (2.429), για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (2.157), μη χρήση προστατευτικού κράνους (1.752), κ.ά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Τροχαία Καβάλας υλοποιεί πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τον ΚΟΚ

Το πρόγραμμα που προετοίμασαν στα στελέχη του τμήματος Τροχαίας, στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τα δικαιώματα των πεζών στους δρόμους αλλά και τη σωστή οδηγική συμπεριφορά που επιβάλλεται να έχουν οι οδηγοί.
Audi A6 Λιμουζίνα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Audi επενδύει στη νέα τεχνολογία ψηφιακού φωτισμού

Η Audi αναβαθμίζει την ασφάλεια στη νυχτερινή οδήγηση, επενδύοντας σε εξελιγμένους προβολείς LED Matrix που προσαρμόζουν τη φωτεινή δέσμη ανάλογα με τις συνθήκες, βελτιώνοντας την ορατότητα χωρίς να ενοχλούν τους άλλους οδηγούς.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός στον Λίβανο από ισραηλινό πλήγμα, λένε οι αρχές

Ισραηλινή επίθεση σε αυτοκίνητο στη νότια περιοχή της Τύρου, Λιβάνου προκάλεσε έναν νεκρό και έναν τραυματία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ενώ το Ισραήλ απειλεί κλιμάκωση κατά της Χεζμπολάχ παρά την κατάπαυση πυρός.