ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κίνηση αυτοκινήτων Αθήνα
Σημαντική κυκλοφοριακή συμφόρηση σε δρόμο της Αθήνας με πολλά αυτοκίνητα και ταξί.

Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις για τον δακτύλιο που ξεκινά 25/10

Όπως προανήγγειλε ο υπ. Μεταφορών, θα περιοριστούν κατά πολύ οι εξαιρέσεις και τα παραθυράκια, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εξαιρούνται μόνο τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως αρχικά ήταν γνωστό.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον δακτύλιο, ο οποίος και κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τίθεται σε ισχύ από τις 25 Οκτωβρίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση και την εξέταση των υποψηφίων οδηγών, μεθαύριο Παρασκευή, θα υπάρξει σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη με τους συναρμόδιους υπουργούς όπου και θα συζητηθεί το θέμα διεξοδικά.

Πάντως, όπως προανήγγειλε, θα περιοριστούν κατά πολύ οι εξαιρέσεις και τα παραθυράκια, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εξαιρούνται μόνο τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως αρχικά ήταν γνωστό. «Θα δούμε ποιοι τύποι οχημάτων θα εξαιρεθούν. Το βέβαιο είναι ότι θα εξαιρούνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», σημείωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και πρόσθεσε πως θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν ενώ είναι αυτονόητο ότι για κάποια πράγματα θα υπάρξει και μία μεταβατική περίοδος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας: Τέσσερις βασικές προτεραιότητες για την ασφάλεια στις μεταφορές

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Κώτσηρας, θέτει ως προτεραιότητες την οδική ασφάλεια, τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου, την αναβάθμιση των συγκοινωνιών και την αξιοποίηση της τεχ
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Παρέδωσα πιο ασφαλή σιδηρόδρομο, έκανα πράξη την υπόσχεση

Ο Κ. Κυρανάκης, απολογιζόμενος τη 15μηνη θητεία του, τόνισε την ενίσχυση της σιδηροδρομικής ασφάλειας και την υλοποίηση δεσμεύσεων μετά τα Τέμπη. Μέχρι τέλη Αυγούστου, πλήρης λειτουργία των νέων συστημάτων ασφαλείας δίχως παρατάσεις.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Στην τελική φάση η ανανέωση του στόλου λεωφορείων στην Αθήνα

Ο υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης,ανακοίνωσε την ένταξη ακόμη 205 νέων λεωφορείων στον στόλο της Αθήνας, ενώ έως το 2028 προβλέπεται η προμήθεια 617 επιπλέον οχημάτων για τις αστικές συγκοινωνίες.
Σταθμός ΗΣΑΠ Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε η δοκιμή του πρώτου από τους 14 ανακατασκευασμένους συρμούς της Γραμμής 1

Ο πρώτος πλήρως ανακατασκευασμένος συρμός της Γραμμής 1 παρουσιάστηκε, σηματοδοτώντας νέα εποχή για τον ΗΣΑΠ. Μέχρι το 2027 θα ανακατασκευαστούν 14 συρμοί, μειώνοντας τη συχνότητα των δρομολογίων στα 5 λεπτά.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης σταθμός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία ΕΕ για ενιαία ασφάλεια στους σιδηροδρόμους με πρωτοβουλία Κυρανάκη

Στο άτυπο συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ στη Λευκωσία, συζητήθηκε η ανάγκη για απλούστερες διαδικασίες πιστοποίησης σιδηροδρομικών συστημάτων όπως το ERTMS, κατόπιν πρωτοβουλίας του Κ. Κυρανάκη.