ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Θύελλα στην Αδριατική
Φωτο: Shutterstock

Άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, παροδικές νεφώσεις στην Αττική

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα δυτικά. Σημαντικές βροχοπτώσεις σε περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο και έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά. Στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 18, στην Ήπειρο από 8 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 και 29 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Σε Red Code έως 29/10 λόγω κινδύνου πλημμυρών

Η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα τίθενται σε Red Code λόγω αυξημένου κινδύνου πλημμυρών έως 29 Οκτωβρίου. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται. Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν οδηγίες αρχών.
Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο Έκτακτο Δελτίο καιρού με ισχυρές καταιγίδες και την 28η Οκτωβρίου

Σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων αναβαθμίστηκε το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ, και σύμφωνα με αυτό προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Άμστερνταμ: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο λόγω θυελλωδών ανέμων

Το αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ ακύρωσε δεκάδες πτήσεις λόγω της καταιγίδας Boelo και των θυελλωδών ανέμων, επηρεάζοντας κυρίως πτήσεις προς ευρωπαϊκές πόλεις όπως Παρίσι, Ρώμη και Δουβλίνο, ενώ υπήρξαν και καθυστερήσεις στις αφίξεις.