ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
nisia-simaia
Φώτο: Shutterstock

Ανεβασμένη για την εποχή η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας

Αυξήθηκε η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα αυτές τις μέρες φτάνει ή και τοπικά ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα υψηλών θερμοκρασιών και λόγω της απουσίας ισχυρών ανέμων στα πελάγη, η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα αυτές τις μέρες φτάνει ή και τοπικά ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ειδικότερα, στο Βόρειο Αιγαίο η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας κυμαίνεται από 2 έως 4 βαθμούς υψηλότερα από τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2018, με τις δορυφορικές μετρήσεις να δείχνουν απόλυτες τιμές της τάξης των 29-30 ° C. Παρόμοιες τιμές θερμοκρασίας παρατηρούνται ανοιχτά του Ιονίου Πελάγους και νοτίως της Ρόδου.

Από την άλλη, στις Κυκλάδες και την Κρήτη οι τιμές της θερμοκρασίας των θαλασσών κυμαίνονται κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Μπορεί να βλέπει κανείς δορυφορικές μετρήσεις θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας καθημερινά από το σύνδεσμο: https://www.meteo.gr/sst.cfm

Μπορεί επίσης να βλέπει προγνώσεις για τις συνθήκες κολύμβησης σε 730 ελληνικές παραλίες από το σύνδεσμο: https://www.meteo.gr/beaches-home.cfm

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: "Η Μαρινέλλα φεύγει, η Ελλάδα πιο σιωπηλή και πιο πλούσια"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τη Μαρινέλλα σημειώνοντας πως η Ελλάδα γίνεται πιο σιωπηλή αλλά και πλουσιότερη με την απώλεια της σπουδαίας ερμηνεύτριας, τονίζοντας τη διαχρονική επιρροή και το έργο της στο ελληνικό τραγούδι.
Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματική λύση και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο ζήτησε ο Γεραπετρίτης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Ιρανό ομόλογό του για την κρίση στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διπλωματικής λύσης, του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της ελευθερίας ναυσιπλοΐας.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε σε πολιτικό αδιέξοδο

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε τις αντιφάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες, λέγοντας ότι το κόμμα έχει εγκλωβιστεί πολιτικά, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για παροχολογία.
Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Ενισχύεται η συνεργασία στους τελωνειακούς σταθμούς

Στις 27 Μαρτίου 2026 στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιήθηκε η 11η διμερής συνάντηση τελωνειακών αρχών Ελλάδας-Τουρκίας, με στόχο τη βελτίωση συνεργασίας και την υποστήριξη του διμερούς εμπορίου ύψους 10 δισ. δολαρίων.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή για σταθερότητα σε πολιτική και οικονομία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει πως το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για την πολιτική αλλαγή με ρεαλιστικό πρόγραμμα και ικανά στελέχη, ασκώντας κριτική στη ΝΔ και καλώντας τους δημοκρατικούς πολίτες να στηρίξουν το προοδευτικό σχέδιο του κόμματος.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Εκλογές το 2027, ο πρωθυπουργός απορρίπτει τις πρόωρες

Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν το 2027 και δεν εξετάζονται πρόωρες κάλπες, τονίζοντας τη σημασία της κυβερνητικής σταθερότητας λόγω της διεθνούς κρίσης και των οικονομικών προκλήσεων.