ΓΔ: 1424.48 0.06% Τζίρος: 7.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:23:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
pyrkagia-fwtia
Φώτο: Menelaos Michalatos / SOOC

Νέα μέτωπα πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα, μάχη των πυροσβεστών στη Ρόδο

Μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν κινητοποιηθεί στη Ρόδο και στο Αγρίνιο. Έχουν εκκενωθεί η Κοιλάδα των Πεταλούδων και δυο οικισμοί στο Αγρίνιο.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλο μέρος της Ρόδου, εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας. Η μάχη για την κατάσβεση συνεχίζεται και οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων από επισκέπτες και προσωπικό. Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα

Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική περιοχή, μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θεολόγου. Εδώ και αρκετή ώρα επιχειρούν, εκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντέρ καθώς και το ρωσικό Beriev-200. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Για την αντιμετώπισή της έχουν κινητοποιηθεί μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές καθώς και δύο ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Μέχρι αυτή την ώρα παρά τις προσπάθειες, η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, εξαιτίας της έντασης των ανέμων που δεν βοηθούν το έργο της κατάσβεσης.

Επίσης εντολή για την προληπτική εκκένωση των οικισμών Μπερμπάτι και Παραδείσι, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω πυρκαγιάς που καίει δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι, του Δήμου Αγρινίου. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στο όρος Κιτίκι στη περιοχή του Δίλοφου Φαρσάλων. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, με 25 άτομα, εξαμελές πεζοπόρο τμήμα και 6 υδροφόρα οχήματα. Παράλληλα, επιχειρούν και δύο αεροσκάφη για την κατάσβεση.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες αλλά και εναέριες, επιχειρούν τις τελευταίες ώρες στην κατάσβεση πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή της Κοτρωνιάς του Δήμου Σουφλίου. Ειδικότερα, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 13.00, σε δασική έκταση με δρυς και πεύκα, βορειοδυτικά της Κοτρωνιάς και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 51 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή από αέρος δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων και τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών. Σημειώνεται ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν ξεπερνούν τα τρία μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Π.Ε Χανίων, Λακωνίας και σε Κύθηρα

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες.