ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Έμβλημα ΓΣΕΕ
Φώτο: ΓΣΕΕ

ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 10/6 για το εργασιακό νομοσχέδιο

Παράλληλα θα γίνουν συγκεντρώσεις τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις ενώ μετά την απεργία θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις της.

Την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας αποφάσισε η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.  

Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα, τα οποία εάν εφαρμοστούν θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Συνομοσπονδία θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. 

Μετά την 24ωρη απεργία θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδήλωση στο κέντρο Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, με μαζικές συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος και το Σύνταγμα, καθώς και σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.
Πορεία εργαζομένων ΑΔΕΔΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινητοποιήσεις και απεργίες την Εργατική Πρωτομαγιά

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα 1η Μαΐου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις από ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας και ΠΑΜΕ με συγκεντρώσεις στις 10:30 και 11:00 σε Σύνταγμα και Κλαυθμώνος.
Κτίριο ΓΣΕΕ Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ: Απεργία Πρωτομαγιάς για δυνατή φωνή των εργαζομένων

Η ΓΣΕΕ προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Πρωτομαγιά 2026, καλώντας σε μαζική συμμετοχή. Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, τονίζοντας πως η Πρωτομαγιά φέτος αποτελεί και ημέρα διεκδίκησης δικαιωμάτων.