ΓΔ: 2035.57 1.15% Τζίρος: 247.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, παροδικές βροχές σε βόρεια και δυτικά

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος. Ανάλογος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, όπου τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές.

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ στα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες πιθανόν να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Στα υπόλοιπα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Σε όλη την χώρα θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και θα φτάσει κατά τόπους τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός
: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς αρχικά στα δυτικά και μετά το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: Νότιοι 2 με 4 και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός
: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές γενικά ασθενείς. Από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από αργά το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός
: Αραιές νεφώσεις κατα διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 05 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός
: Αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4, από το μεσημέρι 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός
: Αίθριος. Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός
: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη κακοκαιρία στην Ήπειρο, κεραυνός χτύπησε στέγη στα Ιωάννινα

Σφοδρές βροχές και άνεμοι πλήττουν Ιωάννινα και Θεσπρωτία. Στους Αμπελόκηπους κεραυνός άνοιξε τρύπα σε πολυκατοικία, χωρίς σοβαρές ζημιές. Στην Κόνιτσα, αυτοκίνητο παγιδεύτηκε λόγω κατολίσθησης, οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με νότιους ανέμους έως 8 μποφόρ και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το Σάββατο.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.