ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Συνεργασία Επιτροπής Ανταγωνισμού και Ενώσεων Καταναλωτών

Τρία διμερή Μνημόνια Συνεργασίας υπέγραψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με τις ενώσεις καταναλωτών, ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ και ΚΕΠΚΑ με σκοπό έχουν να θέσουν ένα πλαίσιο επικοινωνίας και να προάγουν την ενημέρωση των καταναλωτών

Τρία διμερή Μνημόνια Συνεργασίας υπέγραψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με τις ενώσεις καταναλωτών, ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ και ΚΕΠΚΑ, στις 25 Οκτωβρίου 2019. Τα Μνημόνια Συνεργασίας σκοπό έχουν να θέσουν ένα πλαίσιο επικοινωνίας και να προάγουν τη συνεργασία μεταξύ των μερών για τη βελτιστοποίηση της ενημέρωσης των καταναλωτών και καλύπτουν, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή πληροφοριών και την υλοποίηση δράσεων σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της «εκτιμά το σημαντικό ρόλο των ενώσεων καταναλωτών σε μια υγιώς λειτουργούσα ανταγωνιστική αγορά. Προσβλέποντας στην ενίσχυση του ρόλου τους και στην επιμόρφωσή τους σε θέματα ανταγωνισμού, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Καταναλωτών (BEUC), σκοπεύει να οργανώσει σεμινάρια προκειμένου να ενισχύσει τη συμμετοχή των ενώσεων καταναλωτών στην εφαρμογή του δικαίου του ελεύθερου ανταγωνισμού».

Επιπρόσθετα, με βάση το επικαιροποιημένο σύστημα προτεραιοποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2019, θα δίνεται έμφαση στη διερεύνηση υποθέσεων που έχουν τεθεί υπόψη τις Επιτροπής από Ενώσεις Καταναλωτών με τις οποίες η Επιτροπή διατηρεί θεσμική συνεργασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Αναζητεί νέους επιστήμονες για πρακτική άσκηση

Η πρακτική άσκηση αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά το πέρας των εννέα μηνών, οι ασκούμενοι θα λάβουν βεβαίωση και συστατική επιστολή επιτυχούς ολοκλήρωσης της άσκησης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Καταδικάζει δημοσιεύματα που αφορούν τη διανομή Τύπου

«Η Επιτροπή εγγυάται τη διαφύλαξη της ομαλής διεξαγωγής των ενώπιόν της διαδικασιών και ρητώς επιφυλάσσεται ως προς την άσκηση όλων των δικαιωμάτων της ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Επ. Ανταγωνισμού ψηφιοποιείται με τη συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης

«Οι ψηφιακές υπηρεσίες ενσωματώνουν στην εργαλειοθήκη της Επιτροπής Ανταγωνισμού καινοτόμα εργαλεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Γιάννης Λιανός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαθέσιμο το βίντεο της τηλεδιαβούλευσης για την κλαδική έρευνα στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η εισαγωγή στα θέματα της τηλεδιαβούλευσης έγιναν απ' τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ι. Λιανό ενώ απεύθυναν χαιρετισμούς η πρόεδρος του GR.EC.A  Κ. Φραϊδάκη και ο από τον ΣΕΒ ο κ. Μ. Μητσόπουλος.