ΓΔ: 2074.96 1.04% Τζίρος: 256.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
Η πρόσοψη του κτιρίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Αθήνα, με εμφανή τη σχετική επιγραφή.

Συνεργασία Επιτροπής Ανταγωνισμού και Ενώσεων Καταναλωτών

Τρία διμερή Μνημόνια Συνεργασίας υπέγραψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με τις ενώσεις καταναλωτών, ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ και ΚΕΠΚΑ με σκοπό έχουν να θέσουν ένα πλαίσιο επικοινωνίας και να προάγουν την ενημέρωση των καταναλωτών

Τρία διμερή Μνημόνια Συνεργασίας υπέγραψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με τις ενώσεις καταναλωτών, ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ και ΚΕΠΚΑ, στις 25 Οκτωβρίου 2019. Τα Μνημόνια Συνεργασίας σκοπό έχουν να θέσουν ένα πλαίσιο επικοινωνίας και να προάγουν τη συνεργασία μεταξύ των μερών για τη βελτιστοποίηση της ενημέρωσης των καταναλωτών και καλύπτουν, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή πληροφοριών και την υλοποίηση δράσεων σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της «εκτιμά το σημαντικό ρόλο των ενώσεων καταναλωτών σε μια υγιώς λειτουργούσα ανταγωνιστική αγορά. Προσβλέποντας στην ενίσχυση του ρόλου τους και στην επιμόρφωσή τους σε θέματα ανταγωνισμού, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Καταναλωτών (BEUC), σκοπεύει να οργανώσει σεμινάρια προκειμένου να ενισχύσει τη συμμετοχή των ενώσεων καταναλωτών στην εφαρμογή του δικαίου του ελεύθερου ανταγωνισμού».

Επιπρόσθετα, με βάση το επικαιροποιημένο σύστημα προτεραιοποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2019, θα δίνεται έμφαση στη διερεύνηση υποθέσεων που έχουν τεθεί υπόψη τις Επιτροπής από Ενώσεις Καταναλωτών με τις οποίες η Επιτροπή διατηρεί θεσμική συνεργασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανεπιστήμιο Αθηνών κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοιτητές ΕΚΠΑ Διαχείρισης Λιμένων επισκέφθηκαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας επισκέφθηκαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της και για την κλαδική έρευνα στην ακτοπλοΐα, στο πλαίσιο πανελλήνιας συνεργασίας.
Κάψουλες φαρμακευτικά σκευάσματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιορισμένος ανταγωνισμός στην αγορά κτηνιατρικών φαρμάκων για αιγοπρόβατα

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού χαρτογράφησε την αγορά κτηνιατρικών φαρμάκων για αιγοπρόβατα, αποκαλύπτοντας υψηλή συγκέντρωση, εξάρτηση από πολυεθνικές και μεγάλα περιθώρια κέρδους.
Κτίριο Επιτροπής Ανταγωνισμού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Δωδώνης από Ελληνικά Γαλακτοκομεία

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού προχωρά στην έγκριση της εξαγοράς καθώς κρίνει ότι με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης δεν θα αυξηθούν οι πιθανότητες δημιουργίας οριζόντιων συντονισμένων ή μη αποτελεσμάτων.
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακτοπλοΐα: Μέχρι 1η Δεκεμβρίου η προθεσμία για υπομνήματα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρατείνει έως 1η Δεκεμβρίου 2025 την προθεσμία κατάθεσης υπομνημάτων για την ακτοπλοΐα, μετά τη δημόσια διαβούλευση με συμμετοχή εκπροσώπων του κλάδου, της πολιτείας και ακαδημαϊκών.