ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Νεφώσεις και κατά τόπους καταιγίδες με πτώση της θερμοκρασίας

Στην Αττική θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.  Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Θεσσαλονίκη.

Στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν, γρήγορα στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις βραδινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία έως 7 μποφόρ οι άνεμοι. Εξασθένηση τη νύχτα. Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτ. Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση τη νύχτα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.  Νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι σε Θεσσαλία, ανατ. Στερεά, Εύβοια και ανατ. Πελοπόννησο. Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και το μεσημέρι-απόγευμα 5 με 7 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών σε Κυκλάδες και Κρήτη. Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στις Κυκλάδες πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα έχουμε στα νησιά του ανατ. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6 με 8 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.  Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ οι άνεμοι.

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Θεσσαλονίκη με βελτίωση να αναμένεται από τη νύχτα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ εξασθενούντες το βράδυ οι άνεμοι και από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.