ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Με νεφώσεις και κατά τόπους βροχές και καταιγίδες ξεκινάει η εβδομάδα

Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως το απόγευμα με πιθανότητα ασθενούς βροχής. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη.

Στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στα δυτικά από αργά το απόγευμα και στα υπόλοιπα από τις βραδινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν και στα
ανατολικά σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε Μακεδονία και Θράκη. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση από το απόγευμα και απο τα δυτικά. Νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ οι άνεμοι και από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές με εξασθένηση αργά το απόγευμα σήμερα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ οι άνεμοι και από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατ. Στερεά, Εύβοια και ανατ. Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ οι άνεμοι και από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες ως τις απογευματινές ώρες. Νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ οι άνεμοι και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Λίγες νεφώσεις σήμερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα βόρεια με εξασθένηση τη νύχτα. Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ οι άνεμοι και από το βράδυ θα στραφούν στα βόρεια σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα ασθενούς βροχής και η θερμοκρασία θα φτάσει από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ οι άνεμοι.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, βελτίωση από το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη σήμερα. Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.