ΓΔ: 2035.57 1.15% Τζίρος: 247.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
χωματόδρομος τοπίο φύση
Φώτο: Shutterstock

«Ανοιξιάτικος» καιρός με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα υπάρξουν σε όλη την χώρα που θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες με αραιές νεφώσεις και ήπιους ανέμους.

Ηλιοφάνεια με αραίες νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Τοπικές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Tο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα σε αρκετές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες στα παραθαλάσσια τμήματα.

Στην Αττική αναμένονται ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις, με περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί στις παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες στα παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 20, στην Ήπειρο από 3 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ στο Βόρειο Ιόνιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη κακοκαιρία στην Ήπειρο, κεραυνός χτύπησε στέγη στα Ιωάννινα

Σφοδρές βροχές και άνεμοι πλήττουν Ιωάννινα και Θεσπρωτία. Στους Αμπελόκηπους κεραυνός άνοιξε τρύπα σε πολυκατοικία, χωρίς σοβαρές ζημιές. Στην Κόνιτσα, αυτοκίνητο παγιδεύτηκε λόγω κατολίσθησης, οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με νότιους ανέμους έως 8 μποφόρ και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το Σάββατο.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.