ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ, «βουτιά» της θερμοκρασίας

Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά και βόρεια του νομού και βροχοπτώσεις ή χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές.

Ένα βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τα δυτικά το βράδυ της Κυριακής σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Πρόκειται για την τρίτη φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος», η οποία θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και τις ισχυρές βροχοπτώσεις στις νότιες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Ιδιαίτερα στα δυτικά της Κρήτης υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Παράλληλα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν, ενώ οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.
 
Πιο αναλυτικά, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -11 έως -3 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -6 έως 2, στη Θεσσαλία από -6 έως 3, στην Ήπειρο από -4 έως 7, στη Δυτική Στερεά από στην Ανατολική Στερεά από 2 έως 7, στην Βορειοανατολική Πελοπόννησο από -3 έως 7, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο από 4 έως 7, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 8, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -1 έως 4, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 1 έως 6, στις Κυκλάδες από 1 έως 7, στα Δωδεκάνησα από 2 έως 8 και στην Κρήτη από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
 
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το πρωί θα γίνουν βορειοανατολικοί 6 έως 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 9 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
 
Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά και βόρεια του νομού και βροχοπτώσεις ή χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πεζός με ομπρέλα Αθήνα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Κυριακή 3 Μαΐου 2026

Για την Κυριακή 3 Μαΐου 2026 προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Σάββατο 2 Μαΐου 2026

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ (με ριπές στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο στα 80-90 km/h), ενώ στο Ιόνιο αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.