ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αραιές νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σήμερα

Στην Αττική θα έχουμε αραιές νεφώσεις με την θερμοκρασία να φτάνει από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, πιθανώς τοπικά ισχυρές στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες θα έχουν Μακεδονία και Θράκη και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.  Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.  Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Αραιές νεφώσεις θα έχουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια. Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Σάμο σήμερα θα έχουμε αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα φτάσει από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε αραιές νεφώσεις με την θερμοκρασία να φτάνει από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.