ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Αίθριος ο καιρός σήμερα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας ανά περιοχές

Στην Αττική ο καιρός σήμερα θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα φτάσει από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να κινείται από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στη Θράκη,στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των ανέμων, που θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στη Θράκη, χιονοπτώσεις στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο με τοπικές νεφώσεις στην Πελοπόννησο. Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε Κυκλάδες και Κρήτη και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία, από τα βόρεια, ο καιρός θα βελτιωθεί. Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7, βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι 4 με 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρές θα έχει η Σάμος με σταδιακή βελτίωση. Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός σήμερα θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα φτάσει από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ οι άνεμοι. 

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να κινείται από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Δυτικοί 2 με 4 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.