ΓΔ: 1486.26 0.26% Τζίρος: 13.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:07:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pfizer

Συνεργασία Pfizer και Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για «Προαγωγή της Επιστήμης»

Την έναρξη του προγράμματος «Προαγωγή της Επιστήμης» ανακοίνωσαν σήμερα το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) και η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer με στόχο την υποστήριξη της έρευνας αιχμής και η ενίσχυση νέων επιστημόνων από τον χώρο της Υγείας.

Ανακοινώθυκε σήμερα η συνεργασία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με τη φαρμακευτική εταιρεία Pfizer με στόχο την προώθηση της έρευνας αιχμής και η ενίσχυση νέων επιστημόνων από τον χώρο της Υγείας. Μέσω του προγράμματος «Προαγωγή της Επιστήμης» θεσμοθετούνται υποτροφίες για την οικονομική ενίσχυση μεταπτυχιακών σπουδών του διιδρυματικού προγράμματος «Βιοεπιχειρείν», το οποίο εκπονείται από το ΕΙΕ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ανταποδοτικές υποτροφίες για την υλοποίηση έρευνας σε θέματα Υγείας.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει η Ελλάδα κόμβος έρευνας και καινοτομίας τα επόμενα χρόνια. Στηρίζουμε, λοιπόν, κάθε συνέργεια ιδιωτικών και δημόσιων φορέων που κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση και συμβάλλουν στην ανάσχεση του brain drain», δήλωσε, στον σύντομο χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας. «Η πατρίδα έχει ανάγκη από πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν ένα νέο, παραγωγικό πρότυπο», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του ΕΙΕ, δρ. Βασίλης Γρηγορίου, χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα για το Ίδρυμα που διευθύνει και έκανε λόγο για «συνέργειες και συνεργασίες που μπορούν να μας κάνουν όλους λίγο πιο αισιόδοξους για το μέλλον της κοινωνίας και της χώρας μας γενικότερα». Ανακοινώνοντας την έναρξη της συνεργασίας του ΕΙΕ με την Pfizer, σημείωσε ακόμη ότι με τη σύνδεση της έρευνας σε θέματα Υγείας με την επιχειρηματικότητα μπορεί να επιτευχθούν πολλοί περισσότεροι από τους προφανείς στόχους: «Εμπεδώνουμε σωστές νοοτροπίες, φέρνουμε τα αποτελέσματα πιο κοντά στην κοινωνία και παρέχουμε ένα κίνητρο για την ανάσχεση του brain drain».

«Για εμάς, στη Pfizer, η έρευνα και η παραγωγή της νέας γνώσης αποτελεί το μέσο για την επίτευξη του σκοπού μας: Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Hellas, Ζαχαρίας Ραγκούσης. «Το πρόγραμμα της οικονομικής υποστήριξης, την εκκίνηση έχουμε τη χαρά να ανακοινώνουμε σήμερα, δίνει την ευκαιρία σε ταλαντούχους ανθρώπους να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, να παραμείνουν στη χώρα μας και να διαθέσουν την τεχνογνωσία τους στην ανάπτυξη της καινοτομίας στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Το πρόγραμμα είναι προϊόν του συμφώνου συνεργασίας του ΕΙΕ και της Pfizer που χρονολογείται από τον Σεπτέμβριο του 2018. Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος απονεμήθηκαν οι υποτροφίες του προγράμματος «Βιοεπιχειρείν» σε τρεις μεταπτυχιακές φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pfizer, biontech, koronoios, emvolio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Pfizer: Πολύ αποτελεσματικό το εμβόλιο έναντι της παραλλαγής Δέλτα

«Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, δείχνουν ότι το εμβόλιό μας είναι πολύ αποτελεσματικό, περίπου 90%, στην πρόληψη της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός», δήλωσε ο Αλόν Ράπαπορτ, ιατρικός διευθυντής της Pfizer στο Ισραήλ.
Burla, Pfizer
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλμπ. Μπουρλά: Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο μιας φαρμακευτικής αναγέννησης

Ο πρόεδρος και CEO της Pfizer αναφέρθηκε στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, που αρχικά είχε πλάνο την ανάπτυξη ενός hub 200 εξειδικευμένων επιστημόνων και τώρα έχει ξεπεράσει τους 1.000.