ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Έκτακτη σύσκεψη για τα αδιάθετα κοινοτικά κονδύλια για τα δάση

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκη συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, με θέμα την αξιοποίηση αδιάθετων κοινοτικών κονδυλίων για τα δάση.

Έκτακτη σύσκεψη, με θέμα την αξιοποίηση αδιάθετων κοινοτικών κονδυλίων για τα δάση, συγκάλεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ στον προϋπολογισμό του σχετικού κοινοτικού προγράμματος προβλέπονται 245 εκατ. ευρώ για αναδασώσεις δασοπροστασία, διάσωση αγρών κτλ., από το 2015 έως σήμερα δεν έχει απορροφηθεί, αλλά και συμβασιοποιηθεί ούτε 1 ευρώ.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο γγ Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων Κ. Μπαγινέτας, η ειδική γραμματέας Διαρθρωτικών Ταμείων, Νίκη Δανδόλου και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συμφωνήθηκε:

  • Να εκπονηθεί ένας χάρτης διαδρομής για την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων με δέσμευση όλων τον εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
  • Να προταχθούν τα δημόσια δασικά έργα τα οποία θεωρούνται πιο ώριμα αλλά και πιο επείγοντα.
  • Να ενισχυθεί από τη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης, η Γενική Διεύθυνση Δασών με στελέχη εκπαιδευμένα στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.
  • Να προσληφθεί τεχνικός σύμβουλος προκειμένου να υποβοηθήσει την απορρόφηση των εν λόγω πόρων. 
  • Να πραγματοποιηθεί, στις 6 Νοεμβρίου, τεχνική συνάντηση για την υλοποίηση των δασικών μέτρων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με τους συντονιστές και υπηρεσιακούς παράγοντες των επτά αποκεντρωμένων διοικήσεων, προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός ιδιαίτερα με τα δασαρχεία για την ταχύτερη προώθηση των εν λόγω προγραμμάτων. 
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτοβολταϊκό πάνελ στέγη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τροπολογία για φωτοβολταϊκά μπαλκονιού στη Βουλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε τροπολογία για απλούστευση της εγκατάστασης μικρών φωτοβολταϊκών σε κατοικίες, προωθώντας την αυτοπαραγωγή ενέργειας από τα νοικοκυριά και μειώνοντας τη γραφειοκρατία μέσω ψηφιακής γνωστοποίησης.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Μέτρα για τη σταθερότητα του ηλεκτρικού συστήματος

Σύσκεψη για την ομαλή ηλεκτροδότηση ενόψει Πρωτομαγιάς έγινε στο ΥΠΕΝ με συμμετοχή ΡΑΑΕΥ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και του υπουργού Παπασταύρου, ο οποίος τόνισε τη λήψη μέτρων για τη σταθερότητα του συστήματος ενόψει πιθανής χαμηλής κατανάλωσης.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος στη Χίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χίος: Εξέλιξη αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων σε καμένες περιοχές

Κλιμάκιο του ΥΠΕΝ με επικεφαλής τον Στ. Σταθόπουλο επιθεώρησε τα αντιδιαβρωτικά έργα στις καμένες εκτάσεις Χίου. Έχουν υλοποιηθεί χιλιάδες μέτρα κορμοδεμάτων και σανιδότοιχων, ενώ τα έργα προχωρούν εντός χρονοδιαγράμματος.
Ανανεώσιμη ενέργεια ηλιοβασίλεμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Ειδικός χωροταξικός ΑΠΕ στη Βουλή έως μέσα Μαΐου

Έως τις 15 Μαΐου θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση ο ειδικός χωροταξικός σχεδιασμός για ΑΠΕ, διαβεβαίωσε ο Στ. Παπασταύρου, απορρίπτοντας ανησυχίες για αποχαρακτηρισμό περιοχών Natura και επισημαίνοντας την ανάγκη ορθολογικών κανόνων.
άτομα της κυβέρνησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελλάδας στην ενέργεια

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, ανέδειξε στη Σύνοδο των Τριών Θαλασσών τον ρόλο της Ελλάδας στον Κάθετο Διάδρομο, τις νέες ενεργειακές συμφωνίες και την ασφάλεια εφοδιασμού.