ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας ξεκινάει η εβδομάδα

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα σταματήσουν θα έχει η Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να κινείται από 8 - 11 βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία θα περιοριστεί στην ανατολική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Θρακικό βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτ. Πελοπόννησο στα βόρεια θα έχουμε λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια και βελτίωση από το μεσημέρι. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα έχουν Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι αργά το απόγευμα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά μέχρι αργά το απόγευμα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες. Στα δυτικά βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφορ. Στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 βαθμιαία από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση.  Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα έχουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα. Στα νότια νότιοανατολικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι θα έχει η Σάμος και οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα σταματήσουν θα έχει η Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να κινείται από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Bόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ οι άνεμοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.