ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Νεφώσεις και κατά τόπους βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα

Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, από τις απογευματινές ώρες και πιθανώς πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρές. Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως το πρωί στη Θεσσαλονίκη. 

Βροχές σε όλη τη χώρα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια και το Αιγαίο. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, στα βορειοδυτικά από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ. Περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.  Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη η θερμοκρασία.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας) και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στα βορειοδυτικά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Νότιοι 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ οι άνεμοι και γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.  Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη η θερμοκρασία.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. η θερμοκρασία.

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα με τους ανέμους να πνέουν νότιοι 6 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ. Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη η θερμοκρασία.

Στη Σάμο θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, από τις απογευματινές ώρες και πιθανώς πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρές. Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλονίκη. Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί και αργά το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ. Περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.