ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στις περισσότερες περιοχές

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική όπου τα φαινόμενα που κατά περιόδους θα είναι ισχυρά από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη.

Ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6, στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες 7 με 8 και νωρίς το πρωί έως 9 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά στην κεντρική και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές από τη νύχτα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας. Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα παραθαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα έχουν σήμερα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Νοτιοανατολικοί 6 με 7, στο Ιόνιο το πρωί 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά περιόδους θα είναι ισχυρά από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ η θερμοκρασία και από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα παρουσιαστούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη κατά περιόδους μέχρι το απόγευμα θα είναι ισχυρά. Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα Δωδεκάνησα και τα νότια τμήματα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Σάμο σήμερα θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι ισχυρά.
Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική όπου τα φαινόμενα που κατά περιόδους θα είναι ισχυρά από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.  Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη και τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι ισχυρά. Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.  Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.