ΓΔ: 2667.04 -0.74% Τζίρος: 263.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Νεφώσεις και βροχές σε όλη την χώρα, πέφτει η θερμοκρασία

Αργά το βράδυ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στα νοτιοδυτικά ηπειρωτικά και στη Δυτική Κρήτη, φαινόμενα που τη νύχτα προς Κυριακή θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Νεφώσεις, πυκνότερες στα δυτικά και νότια. Τοπικές βροχές από το βράδυ στα νοτιοδυτικά. Περιορισμένη ορατότητα, ομίχλες και παγετός τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα δυτικά και νότια. Αργά το βράδυ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στα νοτιοδυτικά ηπειρωτικά και στη Δυτική Κρήτη, φαινόμενα που τη νύχτα προς Κυριακή θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ και το βράδυ 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 16, στην Ήπειρο από -5 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 18, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 3 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 6 έως 18, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τις βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά από το βράδυ και από τα βόρεια θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο και ήλιος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 41°C στη Σκάλα Μεσσηνίας η υψηλότερη θερμοκρασία στην Πελοπόννησο

Θερμοκρασίες άνω των 41°C καταγράφηκαν σήμερα στην Πελοπόννησο, με τη Σκάλα Μεσσηνίας να φτάνει τους 41,5°C. Σε 118 σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου σημειώθηκαν μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από 37°C.
Κορλεόνε Ιταλίας τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από αύριο σε όλη τη χώρα

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει από Δευτέρα την Ιταλία, με θερμοκρασίες πάνω από 40°C σε Σικελία, Σαρδηνία και Απουλία. Υψηλή υγρασία και δύσκολες νύχτες αναμένονται κυρίως στη νότια και κεντρική χώρα έως το τέλος της εβδομάδας.