ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έντονα προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή σε όλη τη χώρα

Τα μεγαλύτερα προβλήματα προκλήθηκαν σε Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Αιγάλεω, Περιστέρι και Μοσχάτο. Πτώση δέντρου στις γραμμές του ηλεκτρικού μεταξύ των σταθμών Ειρήνη και Νέο Ηράκλειο. Έντονη βροχόπτωση και στα νησιά του Ιονίου.

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η πρωινή νεροποντή σε δήμους της Αττικής, κυρίως σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Γαλάτσι και το Ηράκλειο, όπου δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν, τέντες σκίστηκαν και στέγες «έφυγαν», ενώ σε κάποια σημεία μπήκαν νερά σε ισόγειους χώρους, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να κάνουν κλήσεις για άντληση υδάτων.

Στο Ηράκλειο, η πτώση των δέντρων σε κεντρικές αρτηρίες έχει προκαλέσει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ήδη ο δήμος έχει βγάλει έξω τα συνεργεία προκειμένου να αποκαταστήσει της ζημιές, να απομακρύνει όποιους κορμούς έχουν πέσει, αλλά και όποιους αποτελούν κίνδυνο για πτώση. Ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής μεγάλης έκτασης πλημμύρες. Η ευρύτερη περιοχή είχε και διακοπή ρεύματος για περίπου μισή ώρα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν και διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της Αττικής. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.

Το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε πάνω από 125 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και κοπές δένδρων στην Αττική, ενώ οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περιοχές που παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και το Μοσχάτο.

Αυξημένη κίνηση επικρατεί και στους δρόμους, ενώ νωρίτερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στην Ιερά Οδό και στην οδό Πειραιώς. 

Κυκλοφοριακά προβλήματα υπήρξαν και στην Αθηνών - Κορίνθου, λόγω ανατροπής φορτηγού στο ύψος της Πάχης στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ στη Λεωφόρο Καβάλας λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πέσει ένας φοίνικας. 

https://www.youtube.com/watch?v=58ZObv7zRQ8

 

Πτώση δέντρου στις γραμμές του ηλεκτρικού μεταξύ των σταθμών Ειρήνη και Νέο Ηράκλειο

Επίσης, η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα στις μετακινήσεις με τον ηλεκτρικό, λόγω πτώσης δέντρου σε σημείο ανάμεσα στους σταθμούς Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου.

Αυτήν την ώρα τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά, Στο σημείο ήδη βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβετικής Υπηρεσίας.

Παράλληλα, έχει εκτροχιαστεί το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας προς Χαλκίδα. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, δεν υπάρχουν τραυματίες και οι επιβάτες του τρένου μεταφέρονται ήδη προς Αθήνα.

Εξάλλου, έντονη βροχόπτωση έπληξε και τα νησιά του Ιονίου με την πυροσβεστική να χρειάζεται να επέμβει για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά. 

https://www.facebook.com/watch/?v=334505267644593

 

Ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να επεκταθούν σε αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οδηγίες, συμβουλεύοντας τους πολίτες - μεταξύ άλλων - να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να μην διασχίζουν ρέματα και χειμάρρους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.