ΓΔ: 2590.09 0.79% Τζίρος: 112.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:34:37
Θερμόμετρο και καύσωνας

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται, από αύριο Σάββατο έως την Τρίτη, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τοπικές νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών πρόσκαιρων βροχών κατά τόπους στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά έως το πρωί. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες με εξαίρεση τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Στη Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης και προς το βράδυ θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 28, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 29, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 28, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 16 έως 28 και στην Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Σε Red Code έως 29/10 λόγω κινδύνου πλημμυρών

Η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα τίθενται σε Red Code λόγω αυξημένου κινδύνου πλημμυρών έως 29 Οκτωβρίου. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται. Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν οδηγίες αρχών.
Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο Έκτακτο Δελτίο καιρού με ισχυρές καταιγίδες και την 28η Οκτωβρίου

Σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων αναβαθμίστηκε το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ, και σύμφωνα με αυτό προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.