ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές σήμερα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος καιρός με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο, από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρές τις απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν. Μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, από το απόγευμα 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Στην Εύβοια, την ανατ. Στερεά και την ανατ. Πελοπόννησο, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από το απόγευμα δυτικοί 4 με 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη ενώ λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα εμφανιστούν στα ορεινά της Κρήτης, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 22 ως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατ. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαικό έως 6 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.