ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πυρκαγιά σε δάσος

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ακόντιο Βοιωτίας, χωρίς ενεργά μέτωπα

Η φωτιά στο Ακόντιο Βοιωτίας δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Στην κατάσβεση συμμετείχαν 40 πυροσβέστες, εναέρια μέσα και υδροφόρες του Δήμου, με συνεχή παρακολούθηση από drone.

Χωρίς ενεργό μέτωπο παραμένει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 16:00 σε αγροτική περιοχή στο Ακόντιο Βοιωτίας. Η άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων επέτρεψε τον περιορισμό της εξάπλωσης, ενώ οι προσπάθειες συνεχίζονται για την πλήρη κατάσβεση.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 40 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ και οκτώ οχήματα. Από αέρος συνέδραμαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ υδροφόρες του Δήμου Λεβαδέων ενίσχυσαν το έργο της πυρόσβεσης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος, το ΕΣΚΕΔΙΚ παρακολουθούσε διαρκώς την εξέλιξη μέσω drone, αξιοποιώντας θερμική και οπτική κάμερα για την καλύτερη διαχείριση των δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι η περιοχή βρισκόταν σήμερα σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4), γεγονός που ενίσχυσε τον βαθμό επιφυλακής των αρχών.

Για τη διερεύνηση των αιτιών, κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Φθιώτιδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει αποστολή αεροπλανοφόρου λόγω Ιράν

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ τόνισε πως το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ μπορεί να συνεχίσει απεριόριστα τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών, εναλλάσσοντας πλοία. Το USS George Washington θα αντικαταστήσει το Abraham Lincoln.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Οι Χούθι δηλώνουν επίθεση με drones σε διυλιστήριο Aramco

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν επίθεση με δύο drones σε διυλιστήριο της Aramco στη Σαουδική Αραβία, ως απάντηση σε σαουδαραβικές παραβιάσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Saba. Χωρίς άμεση αντίδραση από τη Σαουδική Αραβία.