ΓΔ: 2595.01 -1.84% Τζίρος: 58.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:30:37
Πολυκατοικίες στο Ρέθυμνο
Φώτο: Shutterstock

Δήμος Αποκορώνου: Στήριξη στους πυρόπληκτους Ρεθύμνου από τοπικούς φορείς

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, καλεί όλους να στηρίξουν τους πληγέντες του Ρεθύμνου μετά τη φονική πυρκαγιά, τονίζοντας τη σημασία της ενότητας και της έμπρακτης αλληλεγγύης στους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Με ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης, ο δήμαρχος Αποκορώνου στα Χανιά, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τους πυρόπληκτους του Ρεθύμνου, μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές που προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές στις περιοχές των Δήμων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου.

Οι πυρκαγιές άφησαν πίσω τους καμένες περιουσίες και ανθρώπους που είδαν μέσα σε λίγες ώρες να χάνεται ο κόπος μιας ζωής. Τραγικότερη συνέπεια αποτέλεσε η απώλεια δύο πυροσβεστών που έδωσαν τη ζωή τους για την προστασία των συνανθρώπων τους και της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Κουκιανάκης υπογραμμίζει πως «απέναντι σε μια τέτοια δοκιμασία δεν αρκούν τα λόγια. Χρειάζονται πράξεις» και απευθύνει έκκληση προς όλους να στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο τους πληγέντες.

Στο πλαίσιο της 4ης Εορτής του Απόδημου Κρητικού, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026 στη Γεωργιούπολη Αποκορώνου, ο Δήμος Αποκορώνου, οι Απανταχού Κρήτες και ο Σύλλογος Μουσικών παραδοσιακής μουσικής «Χαρίλαος» συντονίζουν τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Οι πολίτες καλούνται να προσφέρουν «εμφιαλωμένα νερά, γάλα εβαπορέ και γάλα μακράς διάρκειας, παιδικές τροφές και βρεφικά είδη, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, ελαιόλαδο, κονσέρβες κάθε είδους, παξιμάδια, φρυγανιές, μπισκότα, δημητριακά, καφέ, τσάι και χυμούς, είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες), χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας και μωρομάντηλα, απορρυπαντικά και είδη καθαριότητας, πάνες βρεφικές και ενηλίκων, καθώς και ζωοτροφές για κατοικίδια και παραγωγικά ζώα».

Όπως τονίζεται, δεν έχει σημασία το μέγεθος της προσφοράς, αλλά η συμμετοχή όλων στην αλυσίδα αλληλεγγύης. Ο δήμαρχος Αποκορώνου επισημαίνει ότι η παρουσία στη 4η Εορτή του Απόδημου Κρητικού αποτελεί πράξη αγάπης και ευθύνης, ενώ σημειώνει: «Ας μετατρέψουμε τη συγκίνησή μας σε προσφορά. Ας γεμίσουμε όλοι μαζί ένα φορτίο ελπίδας για τους ανθρώπους που έχασαν τόσα πολλά και ας αποδείξουμε ότι, όταν η Κρήτη ενώνεται, κανείς δεν μένει μόνος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Ρέθυμνο: Στήριξη της πολιτείας στους πληγέντες παραγωγούς

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην περιοδεία του στο Ρέθυμνο, τόνισε την ανάγκη στήριξης των πληγέντων παραγωγών και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας της χώρας στην κλιματική κρίση, με επισκέψεις σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές και πλημμύρες.
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική για τα έντονα καιρικά στη Κρήτη

Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθεται το Πυροσβεστικό Σώμα λόγω των αναμενόμενων έντονων καιρικών φαινομένων στην Κρήτη. Ενισχύονται οι δυνάμεις στο νησί, με ειδικά οχήματα, λέμβους και ομάδες διάσωσης από την ΕΜΑΚ.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πυρκαγιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής με δύο φωτιές στη Γόρτυνα

Ολονύχτιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής για δύο φωτιές στον δήμο Γόρτυνας Ηρακλείου Κρήτης. Η άμεση κινητοποίηση έσβησε τις πυρκαγιές σε Πανασό και Μούλια. Ενεργείται έρευνα για τα αίτια. Η Κρήτη σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.
Μάτι καμένη περιοχή αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική, Κρήτη και νησιά

Αύριο, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, Αττική, Κρήτη, περιοχές Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου μπαίνουν σε Red Code λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Red Code το Σάββατο για Αττική, Εύβοια, Κρήτη, Χίο, Ικαρία, Κυκλάδες

Σε κατάσταση Red Code τίθενται αύριο Σάββατο 5/9/2026 Αττική, Κρήτη, Εύβοια, Χίος, Ικαρία και Κυκλάδες, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορίας 4, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Πυροσβέστης στη φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη και νησιά Αιγαίου, κατηγορίας 4

Σε κατηγορία κινδύνου 4 ανεβαίνει αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς για Κρήτη, Σάμο, Ικαρία, Ρόδο, Κάλυμνο, Κω και Κάρπαθο. Οι περιοχές μπαίνουν σε «Red Code», με ενισχυμένη ετοιμότητα του Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.