ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πυρκαγιά σε δάσος

Πέντε φωτιές από κεραυνούς στην Κορινθία και υπό έλεγχο όλα τα μέτωπα

Πέντε δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα λόγω κεραυνών σε Σχίνο, Σκαλωσιά, Μέθανα και Θήβα. Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής πρόλαβε την εξάπλωσή τους, χωρίς να απειληθούν κατοικίες ή υποδομές.

Πέντε πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις εκδηλώθηκαν σήμερα, κυρίως εξαιτίας της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι εστίες εντοπίστηκαν στον Σχίνο Κορινθίας, όπου η φωτιά έχει ήδη κατασβεστεί, στη Σκαλωσιά Κορινθίας, σε δύο σημεία στα Μέθανα και στη Θήβα Βοιωτίας. Όλες οι πυρκαγιές έχουν πλέον οριοθετηθεί, χωρίς να υπάρξει απειλή για κατοικίες ή κρίσιμες υποδομές.

Η Πυροσβεστική κινητοποίησε άμεσα τις δυνάμεις της, αποτρέποντας την περαιτέρω εξάπλωση των μετώπων. Καθ’ όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων, το ΕΣΚΕΔΙΚ παρακολουθούσε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των πυρκαγιών μέσω drone, εξοπλισμένων με οπτικές και θερμικές κάμερες.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν 45 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν οκτώ αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Μόνο το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, εκδηλώθηκαν συνολικά 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία και τα Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε από τον Ευ. Τουρνά η αύξηση ωρών εργασίας εποχικών πυροσβεστών

Η κυβέρνηση αύξησε τις ώρες απασχόλησης των εποχικών πυροσβεστών για την κάλυψη υπερωριών λόγω πυρκαγιών, με έξτρα 156 ώρες υπερωρίας, 60 ώρες Κυριακές/εξαιρέσιμες και 204 ώρες νυχτερινής εργασίας, ανακοίνωσε το Υπουργείο.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Άνευ προηγουμένου ζέστη στη δυτική Ευρώπη το καλοκαίρι του 2026

Η δυτική Ευρώπη βίωσε το θερμότερο καλοκαίρι με ρεκόρ ζέστης, ξηρασίας και πυρκαγιών Ιούνιο-Ιούλιο, ενώ σημειώθηκαν πρωτοφανείς θερμοκρασίες στους ωκεανούς τον Ιούλιο. «Δεν είχαμε ξαναδεί τέτοιες συνθήκες», δήλωσε ο Κάρλο Μπουοντέμπο.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρνάς: 400 πυρκαγιές σε 10 μέρες, το 90% από αμέλεια

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, τόνισε τις δύσκολες συνθήκες για την Πολιτική Προστασία, την αυξημένη ετοιμότητα, το νέο στόλο και έκρουσε «καμπανάκι» για υπευθυνότητα, καθώς 90% των πυρκαγιών οφείλονται σε αμέλεια.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπειρίες Ελλήνων και Γάλλων πυροσβεστών σε Δυτ. Αττική και Νότια Γαλλία

Έλληνες και ξένοι πυροσβέστες περιγράφουν την εμπειρία τους από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2026, φέρνοντας στο προσκήνιο τη συνεργασία και τα κοινά στοιχεία που αντιμετώπισαν σε Ελλάδα και Γαλλία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.