ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Δίκη για τα Τέμπη
Φώτο: SOOC

Δίκη Τεμπών: Απορρίφθηκε αίτημα για έγγραφο σχετικά με το Δημόσιο

Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα για έγγραφο σχετικά με την παράσταση του ελληνικού Δημοσίου στη δίκη για τα Τέμπη, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται στη Λάρισα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας απέρριψε αίτημα για την προσκόμιση εγγράφου που αφορά την επικοινωνία μεταξύ του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Κυρανάκη. Το έγγραφο σχετιζόταν με τη δήλωση παράστασης του ελληνικού Δημοσίου για την υποστήριξη της κατηγορίας στη δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το αίτημα είχε υποβάλει η συνήγορος συγγενών θυμάτων και τραυματία, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψή του, επισημαίνοντας ότι δεν είναι απαραίτητο για το παραδεκτό της δήλωσης του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, η δήλωση του ελληνικού Δημοσίου στρέφεται αποκλειστικά κατά των τριών κατηγορουμένων σταθμαρχών και του τότε προϊσταμένου του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας (σιδηροδρόμων) Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος.

Η εισαγγελέας είχε προηγουμένως προτείνει την απόρριψη της δήλωσης του Δημοσίου. Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προσκόμισε στο δικαστήριο συμπληρωματικά έγγραφα σχετικά με την κυριότητα του τροχαίου υλικού, υποστηρίζοντας τη θέση του Δημοσίου.

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος, η δήλωση παράστασης για τους τέσσερις κατηγορούμενους δεν υποδηλώνει ότι αυτοί φέρουν «αποκλειστικά την ευθύνη» για το δυστύχημα. Συνολικά, στην υπόθεση των Τεμπών κατηγορούνται 36 άτομα.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με την τοποθέτηση της κ. Κωνσταντοπούλου επί της εισαγγελικής πρότασης σχετικά με τις δηλώσεις παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τέμπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκη Τεμπών: Τρία νέα αιτήματα για μάρτυρες και έγγραφα για τη σύμβαση 717

Τρεις αιτήσεις υπέβαλαν οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη για τα Τέμπη: αλλαγή σειράς μαρτύρων, κλήτευση επιπλέον μαρτύρων και προσκόμιση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για τη σύμβαση 717 (2021-2023).
Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας: Τέσσερις βασικές προτεραιότητες για την ασφάλεια στις μεταφορές

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Κώτσηρας, θέτει ως προτεραιότητες την οδική ασφάλεια, τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου, την αναβάθμιση των συγκοινωνιών και την αξιοποίηση της τεχ
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Παρέδωσα πιο ασφαλή σιδηρόδρομο, έκανα πράξη την υπόσχεση

Ο Κ. Κυρανάκης, απολογιζόμενος τη 15μηνη θητεία του, τόνισε την ενίσχυση της σιδηροδρομικής ασφάλειας και την υλοποίηση δεσμεύσεων μετά τα Τέμπη. Μέχρι τέλη Αυγούστου, πλήρης λειτουργία των νέων συστημάτων ασφαλείας δίχως παρατάσεις.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Οι λιμενικές οικονομίες οδεύουν προς τα 7 τρισ. γιουάν

Η προστιθέμενη αξία των λιμενικών οικονομιών στις κινεζικές παράκτιες πόλεις προβλέπεται να φτάσει τα 7 τρισεκατομμύρια γιουάν ως το 2025, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά που παρουσιάστηκε στην έκθεση TISIE στην Τιαντζίν.