ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Καταγραφή σεισμού όργανο

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Σκιάθο ταρακούνησε τον Βόλο

Ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:10 με επίκεντρο κοντά στη Σκιάθο και μικρό εστιακό βάθος, προκαλώντας αναστάτωση σε κατοίκους. Είχε προηγηθεί δόνηση 4,6 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή λίγες ώρες νωρίτερα.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 16:10 το απόγευμα, με επίκεντρο τη Σκιάθο, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού και των γύρω περιοχών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίζεται 2,7 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Χώρας της Σκιάθου και 48,6 χιλιόμετρα ανατολικά του Βόλου. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα, γεγονός που εξηγεί γιατί ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Η νέα δόνηση ήρθε λίγες ώρες μετά από προηγούμενο σεισμό 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:00 στην ίδια περιοχή, εντείνοντας την ανησυχία των κατοίκων τόσο στη Σκιάθο όσο και στον Βόλο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί, ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου για τυχόν μετασεισμική δραστηριότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ κοντά στην Κεφαλονιά, αισθητός στη Ζάκυνθο

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 12/9/2026 νοτιοδυτικά του Ληξουρίου Κεφαλονιάς, με εστιακό βάθος 26 χλμ. Αισθητός σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και γύρω περιοχές. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός ανατινάζει σήραγγες, σεισμός 4,1 Ρίχτερ στον Λίβανο

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το USGS, μετά από ανατίναξη υπόγειων σηράγγων της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ. Η έκρηξη έγινε αισθητή και καταγράφηκε από δημοσιογράφους και εικόνες.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αρκαδία σύμφωνα με το Γεωδυναμικό

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:55 στην Αρκαδία, με επίκεντρο 4 χλμ βορειοανατολικά του Άστρους, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός χαρακτηρίστηκε ασθενής και δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.