ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Δίκη για τα Τέμπη
Φώτο: SOOC

Δίκη Τεμπών: Ξεκίνησε με ενστάσεις η σημερινή συνεδρίαση στη Λάρισα

Με ενστάσεις των κατηγορουμένων ξεκίνησε η δίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη. Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι θα καταθέσουν ενστάσεις στην επόμενη συνεδρίαση, ενώ πέντε δεν θα το πράξουν. Τρεις προέβησαν ήδη σε ενστάσεις σήμερα.

Με τις πρώτες ενστάσεις των κατηγορουμένων ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας κρίσιμης φάσης στη δικαστική διαδικασία.

Από τους 36 κατηγορούμενους, οι περισσότεροι δήλωσαν μέσω των συνηγόρων τους ότι θα υποβάλουν τις ενστάσεις τους στην επόμενη δικάσιμο. Πέντε κατηγορούμενοι γνωστοποίησαν πως δεν προτίθενται να προβούν σε ενστάσεις.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, τρεις κατηγορούμενοι υπέβαλαν ενστάσεις σχετικά με την παράσταση κατά περίπτωση του ελληνικού Δημοσίου, των Δικηγορικών Συλλόγων και του Σωματείου Ελλήνων Μηχανοδηγών.

Το ελληνικό Δημόσιο είχε ήδη δηλώσει παράσταση την προηγούμενη ημέρα εναντίον τριών σταθμαρχών απογευματινής και βραδινής βάρδιας, καθώς και του προϊσταμένου του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας (σιδηροδρόμων) Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος.

Η ένσταση του επιθεωρητή και οι αναφορές σε υπουργούς

Ο συνήγορος του επιθεωρητή κατέθεσε ένσταση για την παράσταση του ελληνικού Δημοσίου, υποστηρίζοντας πως υπήρξε «αποκλειστική υπαιτιότητα του ελληνικού Δημοσίου» για τη θανατηφόρα σύγκρουση. Επικαλέστηκε αποφάσεις αστικών δικαστηρίων που ανέδειξαν την απουσία κρίσιμων συστημάτων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως η φωτοσήμανση και το σύστημα αυτόματης πέδησης (ETCS), τα οποία συνδέονται αιτιωδώς με το δυστύχημα.

Παράλληλα, ο ίδιος συνήγορος ανέφερε ότι ο πελάτης του προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατά του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Κυρανάκη, και να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή. Για τον τελευταίο διεξάγεται ανάκριση στον Άρειο Πάγο σχετικά με το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος που αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η δίκη συνεχίζεται, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις επόμενες συνεδριάσεις και στις ενστάσεις που αναμένεται να κατατεθούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταθέτουν σήμερα για το σκάνδαλο στο μπάσκετ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και συνεργάτης

Στον ανακριτή απολογούνται σήμερα ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ευάγγελος Λιόλιος και επιχειρηματίας για στημένους αγώνες στο μπάσκετ. Η διαδικασία απολογιών για τους 6 κατηγορούμενους ολοκληρώνεται αύριο με τρεις ακόμη διαιτητές.
Ritz-Hotel-London
ΔΙΕΘΝΗ

Το 2019 είχαν υπάρξει καταγγελείες εναντίον του πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ

Η αστυνομία Λονδίνου επιβεβαίωσε πως το 2019 έλαβε καταγγελία για τον Τόμας Μαρκλ, πατέρα της Μέγκαν. Η δούκισσα του Σάσεξ δήλωσε συγκλονισμένη και έχει σταματήσει κάθε επαφή του με τα παιδιά της.
Παρίσι, αστυνομία
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος γύρος διαδηλώσεων στη Γαλλία, αλλαγές στην πορεία στο Παρίσι

Η Γαλλία προετοιμάζεται για νέες διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής με αυξημένη παρουσία αστυνομίας. Αλλαγές στην πορεία στο Παρίσι προκάλεσαν αντιδράσεις, ενώ ένταση επικρατεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές χαρακτηρίζει η Ολομέλεια του Α.Π. δημοσίευμα του αντεισαγγελέα στην «Καθημερινή»

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καταγγέλλει δημόσια παρέμβαση αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε εκκρεμή υπόθεση και ζητά πειθαρχική έρευνα, τονίζοντας πως με το δημοσίευμά του βλάπτεται η Δικαιοσύνη.