Ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα Κεφαλονιάς αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το πρωί οι τρεις συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου της 19χρονης Μυρτούς. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, η οποία αναβαθμίστηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση διά παραλείψεως, σύμφωνα με τα άρθρα 299 και 15 του Ποινικού Κώδικα.
Όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία, η αστυνομική έρευνα στηρίχθηκε σε βιντεοληπτικό υλικό, μαρτυρικές καταθέσεις και κρίσιμα ευρήματα. Οι Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων, ενδυμάτων και προσωπικών αντικειμένων που εξετάζονται στο πλαίσιο της προανάκρισης.
Η έρευνα διαλεύκανε τις κινήσεις των κατηγορουμένων πριν και κατά τη μεταφορά της 19χρονης στην πλατεία, καθώς και τις μετέπειτα ενέργειες του 23χρονου, ο οποίος φέρεται να προχώρησε σε επιμελή καθαρισμό χώρου. Σύμφωνα με τις Αρχές, εκεί οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν μαζί με τη θανούσα κάνοντας χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Παράλληλα, κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών πραγματοποίησε φωτογράφηση και λεπτομερή εξερεύνηση του σημείου όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. Από το σημείο ελήφθη και βιολογικό υλικό για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση.
Η εξόδιος ακολουθία για τη 19χρονη Μυρτώ θα τελεστεί σήμερα στις 15:00, στην Ιερά Μητρόπολη Αργοστολίου.