ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Δίκη για τα Τέμπη
Φώτο: SOOC

Τέμπη: Aποχή της προέδρου στη δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό στη Λάρισα

Αποχή δήλωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου στη Λάρισα, όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

Αποχή δήλωσε η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση που αφορά τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού της εμπορικής αμαξοστοιχίας από το δυστύχημα των Τεμπών.

Η απόφαση της προέδρου ήρθε έπειτα από ένταση με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας και συνήγορο συγγενών θυμάτων, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε: «Έχω δεχτεί πολλές προσβολές. Θα δηλώσω αποχή».

Η δίκη αφορά τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού της εμπορικής αμαξοστοιχίας και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη μη προσκόμιση των βίντεο από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης στον εφέτη ανακριτή της κύριας υπόθεσης. 

Επιπλέον, εξετάζεται η επανεγγραφή νέων δεδομένων στον ψηφιακό σκληρό δίσκο τους πρώτους μήνες μετά το δυστύχημα, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την ανάκτηση του υλικού όταν παραδόθηκε τελικά στον ανακριτή το καλοκαίρι του 2023.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, ένας πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Interstar Security, η οποία έχει αναλάβει από το 2017 τη φύλαξη και βιντεοεπιτήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ. 

Τα αδικήματα που τους αποδίδονται αφορούν υπεξαγωγή εγγράφων κατ’ εξακολούθηση και απείθεια, καθώς και ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα.

Πριν τη διακοπή της διαδικασίας, η πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας για την εν μέρει χορήγηση αντιγράφων από τα ψηφιακά δεδομένα που κατασχέθηκαν από συσκευές των δύο δικαστικών πραγματογνωμόνων της κύριας δικογραφίας, οι οποίοι είναι και μάρτυρες στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αυτή τη στιγμή οι δικηγόροι λαμβάνουν αντίγραφα των δεδομένων, ενώ για το αίτημα αποχής της προέδρου αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί είκοσι συνεδριάσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταθέτουν σήμερα για το σκάνδαλο στο μπάσκετ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και συνεργάτης

Στον ανακριτή απολογούνται σήμερα ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ευάγγελος Λιόλιος και επιχειρηματίας για στημένους αγώνες στο μπάσκετ. Η διαδικασία απολογιών για τους 6 κατηγορούμενους ολοκληρώνεται αύριο με τρεις ακόμη διαιτητές.
Ritz-Hotel-London
ΔΙΕΘΝΗ

Το 2019 είχαν υπάρξει καταγγελείες εναντίον του πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ

Η αστυνομία Λονδίνου επιβεβαίωσε πως το 2019 έλαβε καταγγελία για τον Τόμας Μαρκλ, πατέρα της Μέγκαν. Η δούκισσα του Σάσεξ δήλωσε συγκλονισμένη και έχει σταματήσει κάθε επαφή του με τα παιδιά της.
Παρίσι, αστυνομία
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος γύρος διαδηλώσεων στη Γαλλία, αλλαγές στην πορεία στο Παρίσι

Η Γαλλία προετοιμάζεται για νέες διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής με αυξημένη παρουσία αστυνομίας. Αλλαγές στην πορεία στο Παρίσι προκάλεσαν αντιδράσεις, ενώ ένταση επικρατεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές χαρακτηρίζει η Ολομέλεια του Α.Π. δημοσίευμα του αντεισαγγελέα στην «Καθημερινή»

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καταγγέλλει δημόσια παρέμβαση αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε εκκρεμή υπόθεση και ζητά πειθαρχική έρευνα, τονίζοντας πως με το δημοσίευμά του βλάπτεται η Δικαιοσύνη.