ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 05:54:42
Έλληνας αστυνομικός όχημα
Έλληνες αστυνομικοί σε περιπολία με όχημα και μοτοσικλέτες στο κέντρο της Αθήνας.

Ηράκλειο: Προφυλακισμένοι οι φερόμενοι αρχηγοί κυκλώματος εμπορίας

Προφυλακίστηκαν ο 51χρονος φερόμενος ως αρχηγός κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων και η 44χρονη σύζυγός του στο Ηράκλειο. Ο κατηγορούμενος αρνείται την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο συνήγορός τους χαρακτήρισε αναπάντεχη την κράτηση.

Ηράκλειο – Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 51χρονος που φέρεται ως ανώτατο στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων, η οποία εξαρθρώθηκε στο Ηράκλειο την περασμένη εβδομάδα. Μαζί του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη και η 44χρονη σύζυγός του, ιδιοκτήτρια ιδιωτικού ΚΕΠ που, σύμφωνα με τις Αρχές, λειτουργούσε ως «βιτρίνα» της οργάνωσης.

Όπως ανέφερε ο Διονύσης Βέρας, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, κατά την απολογία του ο 51χρονος αρνήθηκε την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης. Ο κ. Βέρας υπογράμμισε ότι η απόφαση για την προσωρινή κράτηση της 44χρονης –μητέρας τριών ανήλικων παιδιών– ήταν αναπάντεχη και δικονομικά ασυνήθιστη.

«Δεν εξηγείται διαφορετικά, το να κρατάς προσωρινά μια γυναίκα επειδή ήταν μέλος της ομόρρυθμης εταιρείας, χωρίς εν τοις πράγμασι να έχει οποιαδήποτε σχέση και συμμετοχή σε οποιαδήποτε δραστηριότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείτο στην εμπορία ανθρώπων, με έμφαση στην εργασιακή εκμετάλλευση και τη διευκόλυνση εισόδου και παράνομης διαμονής πολιτών τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Κτίριο ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι χωρίς όρους οι πρώην διοικητές ΟΑΣΘ για τα έσοδα απόσυρσης

Πρώην μέλη διοικήσεων του ΟΑΣΘ απολογούνται για απάτη σχετικά με έσοδα από παλιά λεωφορεία που δεν καταχωρήθηκαν σωστά, προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο. Έχουν ήδη απολογηθεί πέντε άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα.
Αστυνομικός σε διαδήλωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Δευτέρα η απολογία 54χρονου και συζύγου, άσκηση διώξεων

Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα το μεσημέρι έλαβαν ο 54χρονος που πυροβόλησε στον 21χρονο στην Αμμουδάρα και η 56χρονη σύζυγός του. Αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για ανθρωποκτονία, συνέργεια και οπλοχρησία.
Συνεδρίαση κοινοβουλίου Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετική γνωμοδότηση για τον διορισμό του Ν. Μιχαλόπουλου στην Αρχή

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον διορισμό του δρ. Μιχαλόπουλου ως μέλους της Αρχής για τη νομιμοποίηση εσόδων. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, κατά τα περισσότερα κόμματα, ενώ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Νίκη»: Ζητά ανεξαρτησία στη διαδικασία διορισμού δικαστικής ηγεσίας

Η «Νίκη» ζητά να αποσυνδεθεί η επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση, τονίζοντας τη διαχρονική ανάγκη για θεσμικές αλλαγές και ανεξαρτησία, με αφορμή και τις επικρίσεις κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Η οικογένεια του 21χρονου ζούσε υπό φόβο και απειλές από τον δράστη

Η οικογένεια του 21χρονου ζούσε υπό συνεχή απειλή και φόβο από τον 54χρονο δράστη, σύμφωνα με τη δικηγόρο της Αλεξάνδρα Σπανάκη. Τώρα επικεντρώνονται στη διαχείριση της απώλειας, ενώ θα ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες.