ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νέα στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη σε Μετρό και Ηλεκτρικό

Το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση προκαλεί Μετρό και Ηλεκτρικός να «τραβήξουν χειρόφρενο» με νέα στάση εργασίας. Πως θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μετά την χθεσινή στάση εργασίας που ήταν στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Ηλεκτρικό «τραβούν χειρόφρενο» και σήμερα για λίγες ώρες, με τους συρμούς του Προαστικού να παραμένουν ακινητοποιημένοι για σήμερα Πέμπτη, λόγω του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι δεν θα λειτουργήσουν Μετρό και Ηλεκτρικός λόγω στάσης εργασίας με αίτημα «τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία, αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, δεν τίθεται σε ισχύ». Λεωφορεία και τρόλει θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σημειώνεται ότι οι συρμοί του μετρό δεν θα κινούνται στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας -Αεροδρόμιο καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρα.

Από την άλλη, όπως προαναφέρθηκε 24ωρη πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, καθώς στη συνάντηση της Π.Ο.Σ. με τις διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Τρίτη, για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ, «οι απαντήσεις που έλαβαν δεν αποτελούν ούτε βάση για περαιτέρω συζήτηση».

«Ταυτόχρονα η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του ΟΣΕ που έχει υπογραφεί από το Μάρτιο βρίσκεται στο Λογιστήριο του Κράτους, δεν έχει υπογραφεί και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση», τονίζουν οι εργαζόμενοι, συμπληρώνοντας ότι «μετά από αυτό, υλοποιούμε την απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειώνεται ο χρόνος αναμονής των επιβατών στο μετρό

Το καλοκαίρι δεν τολμούσε κανείς να χάσει συρμό καθώς ο χρόνος αναμονής μετά έφτανε μέχρι και τα 10 λεπτά. Πλέον το πρόβλημα δείχνει να λύνεται σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωστα Αχ. Καραμανλή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο το Μετρό, αναστέλλεται η απεργία

Με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών τονίζει πως υπάρχει «δίαυλος επικοινωνίας για την επίλυση των αιτημάτων των εργαζομένων και ως εκ τούτου αναστέλλει την 24ωρη απεργία».