ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Thessaloniki-poreia
Φωτο: ΑΠΕ

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη

Θα είναι το τρίτο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το «αντιεκπαιδευτικό» -όπως το χαρακτηρίζουν- πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Νέο «ραντεβού» για κινητοποίηση κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και της εφαρμογής της ρύθμισης για τη μετάδοση των μαθημάτων δίνουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ), την Τρίτη, 26 Μαΐου, στις 19:00, στα Προπύλαια.

Θα είναι το τρίτο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το «αντιεκπαιδευτικό» -όπως το χαρακτηρίζουν- πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, να καταργηθεί η τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για την ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων, να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πορείες εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης - ένταση στο Σύνταγμα

Έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές. Πορεία διαμαρτυρίας κατά της αξιολόγησης πραγματοποίησαν και σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης εκπαιδευτικοί, μετά από κάλεσμα των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών αύριο στο κέντρο της Αθήνας

Οι ομοσπονδίες ζητούν μείωση των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών για κάλυψη των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών.
Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2024: Οι τάσεις των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο

Συνολικά, 90.416 υποψήφιοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές, διεκδικώντας μία από τις 68.851 διαθέσιμες θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Από αυτούς, οι 74.847 υποψήφιοι προέρχονται από τα ΓΕΛ και οι 15.569 από τα ΕΠΑΛ.
Epivatiko Ploio, Peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά των αναπληρωτών καθηγητών

Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών
ekpaideysi-panepistimia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία ΕΚΔΔΑ - ΕΚΠΑ για τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με το Δημόσιο

Προβλέπεται η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, με σκοπό την ανάπτυξη νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ζητήματα ψηφιακών δεξιοτήτων, καινοτομίας και πράσινης μετάβασης.