ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Thessaloniki-poreia
Φωτο: ΑΠΕ

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη

Θα είναι το τρίτο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το «αντιεκπαιδευτικό» -όπως το χαρακτηρίζουν- πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Νέο «ραντεβού» για κινητοποίηση κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και της εφαρμογής της ρύθμισης για τη μετάδοση των μαθημάτων δίνουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ), την Τρίτη, 26 Μαΐου, στις 19:00, στα Προπύλαια.

Θα είναι το τρίτο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το «αντιεκπαιδευτικό» -όπως το χαρακτηρίζουν- πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, να καταργηθεί η τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για την ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων, να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πορείες εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης - ένταση στο Σύνταγμα

Έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές. Πορεία διαμαρτυρίας κατά της αξιολόγησης πραγματοποίησαν και σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης εκπαιδευτικοί, μετά από κάλεσμα των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών αύριο στο κέντρο της Αθήνας

Οι ομοσπονδίες ζητούν μείωση των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών για κάλυψη των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών.
Άδειες σχολικές τάξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Τιμητική εκδήλωση για εκπαιδευτικούς με ξεχωριστή προσφορά

Η Περιφέρεια Κρήτης τίμησε στο Ρέθυμνο εκπαιδευτικούς που αφυπηρέτησαν το 2024-2025, αναγνωρίζοντας τη μακρόχρονη προσφορά τους στη διαμόρφωση μαθητών και στη μετάδοση γνώσης και αξιών στις νέες γενιές.
Κεντρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Βραδιά του Ερευνητή πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα

Η «Βραδιά του Ερευνητή» γιορτάζεται σήμερα σε όλη την Ελλάδα με εκδηλώσεις σε εννέα πόλεις, όπου ερευνητές παρουσιάζουν τη δουλειά τους και καλούν το κοινό να συμμετάσχει σε πειράματα, παιχνίδια και εκθέσεις τεχνολογίας.
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Μαλιωτείου Κέντρου με Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Χάρβαρντ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Χάρβαρντ, για κοινές δράσεις σε σπουδές, γλώσσα και πολιτισμό, προωθώντας επιστημονικές ανταλλαγές και πολιτιστικά προγράμματα.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Πλαφόν σε ξένους μαθητές και απαγόρευση μπούρκας στα σχολεία

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι θέτει πλαφόν 30% στους ξένους μαθητές ανά τάξη και απαγορεύει τη μπούρκα στα σχολεία. Εξαιρούνται παιδιά που ήδη φοιτούν στην Ιταλία. Τα μέτρα θα ισχύσουν από τη νέα σχολική χρονιά.