ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Αλλαγή του καιρού και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Αττική αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.

Μεταβολή του καιρού, με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα βαθμιαία στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων που το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα επανέλθει σε σχεδόν κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σήμερα σε Μακεδονία και Θράκη, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Από βόρειες διευθύνσεις οι άνεμοι 3 με 5, βαθμιαία έως 6 και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Στα βόρεια νότιοι 3 με 5 μποφόρ οι άνεμοι που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια καταιγίδες, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και σταδιακά στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στα νότια έως 6 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 και τη νύχτα στις Σποράδες τοπικά 7 μποφόρ. Από 16 έως 27 και στα βόρεια έως 24 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα και η θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ οι άνεμοι.

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς θα πνέουν οι άνεμοι, βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ 6 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 και στα βόρεια από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Αττική αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες. Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι, από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες σήμερα στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και αργά το απόγευμα 5 έως 6 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ