ΓΔ: 2348.45 -0.91% Τζίρος: 439.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Σφύρα δικαστηρίου
Φώτο: Shutterstock

Ελεύθεροι οι 14 για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, έρευνα για οικονομική ζημιά

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 14 συλληφθέντες για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων σε Θεσσαλονίκη και Αττική, καθώς διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τον ακριβή υπολογισμό της ζημιάς του Δημοσίου. Η ποινική μεταχείρισή τους εκκρεμεί.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 14 συλληφθέντες που εμπλέκονται στην υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και καπνικών προϊόντων σε Θεσσαλονίκη και Αττική, ενόψει της διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης.

Η εισαγγελέας πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας, με στόχο τον υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών και την ακριβή εκτίμηση της οικονομικής ζημιάς για το ελληνικό Δημόσιο.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να αφεθούν όλοι προσωρινά ελεύθεροι, ενώ η τελική ποινική τους μεταχείριση θα καθοριστεί μετά το πέρας της προκαταρκτικής διαδικασίας.

Οι 14 εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν το προηγούμενο 24ωρο, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι 11 από αυτούς φέρονται ως μέλη των δύο εγκληματικών ομάδων, μεταξύ των οποίων και οι δύο φερόμενοι αρχηγοί.

Κατά τις έρευνες σε οικίες, καταστήματα και αποθήκες, κατασχέθηκαν συνολικά 10.080 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 1.220 συσκευασίες λαθραίου καπνού (61 κιλά), 1.251 λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα μίας χρήσης, το ποσό των 44.593 ευρώ, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζημία άνω των 4,5 εκατ. ευρώ από κύκλωμα επιδοτήσεων

Ζημιά άνω των 4,5 εκατ. ευρώ υπέστησαν ΕΕ και Ελληνικό Δημόσιο από εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ με ψευδείς δηλώσεις αγροτικών επιδοτήσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Συνελήφθησαν 17 άτομα, ενώ συνολικά κατηγορούνται 334.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 67χρονος που εισέβαλε με σφυρί σε τράπεζα

Προσωρινά κρατείται 67χρονος που εισέβαλε με σφυρί σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας το πλήρες ποσό της σύνταξής του. Κατηγορείται για απόπειρα ληστείας και οπλοκατοχή, ενώ ανέφερε πως δεν ήθελε να βλάψει κανέναν.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη Αλβανού διωκόμενου για ληστεία που ζούσε παράνομα στη Θεσσαλονίκη

Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης συνελήφθη 61χρονος αλβανικής καταγωγής, που αναζητούνταν με ερυθρά αγγελία της Interpol για ληστεία στην Κορυτσά το 2017. Διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην Ελλάδα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση σπείρας ψηφιακής απάτης στη Θεσσαλονίκη με συλλήψεις και δικογραφία

Η αστυνομία Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε σπείρα ψηφιακής απάτης και συνέλαβε έναν 30χρονο κι έναν 19χρονη που προσπάθησαν με πλαστοπροσωπία να μεταφέρουν 10.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιώντας κλεμμένα στοιχεία.
Κατασχεμένη κάνναβη αεροδρόμιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 42χρονου στη Θεσσαλονίκη με πάνω από 60 κιλά ακατέργαστη κάνναβη

Ένας 42χρονος Αλβανός συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με πάνω από 60 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση. Η ποσότητα εντοπίστηκε σε Ι.Χ. στο Παπαγεωργίου και στο σπίτι του βρέθηκαν 17.250 ευρώ.