ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ξεκινά το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στην Αττική και τη θερμοκρασία να κινείται από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Αραιές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, γενικά αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με αραιές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα, με το θερμόμετρο να ξεπερνά κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και στα νότια τμήματα μέσα στο Σαββατοκύριακο, πιθανότατα θα αποτελέσουν ρεκόρ για τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως δείχνουν τα ιστορικά στοιχεία του Αστεροσκοπείου, η υψηλότερη θερμοκρασία τον Μάιο είχε σημειωθεί στο Άργος στις 13/5/2017 και ήταν 40,2 βαθμοί, ενώ ακολουθούν η Λάρισα με 40 βαθμούς (στις 30/5/1969) και η Λαμία με 39,6 βαθμούς (στις 23/5/1973).

Οι θερμοκρασίες της θάλασσας θα είναι πάντως κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές και θα κυμαίνονται μεταξύ 18 και 21 βαθμών Κελσίου, με τις υψηλότερες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και τις χαμηλότερες στο Βόρειο Αιγαίο και στη Θάλασσα των Κυθήρων.

Τέλος, οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα πέντε μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις επόμενες ημέρες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Η Μακεδονία και η Θράκη θα έχουν σήμερα αραιές νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί από 15 έως 35 και τοπικά στη Μακεδονία έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Γενικά αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια σήμερα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.Από 17 έως 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Γενικά αίθριος ο καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη με τη θερμοκρασία να κινείται από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες έως 5 μποφόρ.

Στα νησιά του ανατ. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα βόρεια. Στα βόρεια οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη η θερμοκρασία.

Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στην Αττική και τη θερμοκρασία να κινείται από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ οι άνεμοι και από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Αραιές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη σήμερα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Μεταβλητοί ασθενείς οι άνεμοι και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ