ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σήμερα η απόφαση για την υπόθεση Τοπαλούδη

Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από το δικαστήριο, οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στις 12 το μεσημέρι, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για την υπόθεση της 19χρονης Ελένης Τοπαλούδη που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των δύο σχεδόν συνομιλήκων της κατηγορούμενων, στις 28 Νοεμβρίου 2018 στη Ρόδο.

Το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει αν οι δύο κατηγορούμενοι είναι εξίσου ένοχοι για όσα φρικιαστικά έζησε η φοιτήτρια, λίγες ώρες πριν την πετάξουν αιμόφυρτη, αλλά ζωντανή ακόμη, σε απόκρημνη παραλία, όπως ζήτησε η Εισαγγελέας ή αν έχουν επιμερισμένες ευθύνες για το συγκλονιστικό τέλος της φοιτήτριας.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ροδίτης κατηγορούμενος και ο αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενός του, από κοινού, βίασαν, βασάνισαν και στη συνέχεια πέταξαν στη θάλασσα την Ελένη. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει βιασμός και αποδίδουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για τη σκληρή κακοποίηση με γροθιές, χτυπήματα με ένα ηλεκτρικό σίδερο και μαχαιριές που δέχθηκε η φοιτήτρια λίγο πριν βρεθεί στη θάλασσα. Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι ρίχνουν, επίσης, την ευθύνη ο ένας στον άλλον και για την κατακρήμνιση της λιπόθυμης φοιτήτριας στα βράχια.

Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από το δικαστήριο, οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Ηράκλειο για κλοπές οχημάτων

Οι δέκα κλοπές είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει και ένας ανήλικος ενώ επιπλέον συνελήφθη ακόμα ένας Έλληνας για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και παραβάσεις περί όπλων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάθειρξη έως 244 έτη σε μέλη κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών

Η εγκληματική δραστηριότητα του πολυμελούς κυκλώματος αποκαλύφθηκε πέρσι τον Ιούνιο από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αλλοδαπών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαριές κατηγορίες στους συλληφθέντες για τα χθεσινά γεγονότα στην Αλεξάνδρας

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 72 από τους συλληφθέντες, καθώς οι άλλοι δύο νοσηλεύονται κρατούμενοι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και με τη λήξη του θα εκδοθεί για αυτούς ένταλμα σύλληψης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 70χρονου για κλοπές με «λεία» 50.000 ευρώ στην Κατερίνη

Σε βάρος του εκκρεμούσε επιπλέον απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 11 μηνών για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντολή εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για έρευνα για τη «Μαφία της Μυκόνου»

Ζητά έρευνα από το Οργανωμένο Έγκλημα για Μύκονο, άλλα νησιά, Αττική και Θεσσαλονίκη. Έμφαση στις έρευνες για εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο χώρο των ακινήτων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ανθρωποκτονίες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά σήμερα το Εφετείο για το Μάτι, στο εδώλιο και οι 21 κατηγορούμενοι

Όλοι οι τότε υπεύθυνοι θα δικαστούν ξανά καθώς μετά από εισαγγελική έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων θα κρίνει και τις ομόφωνες αθωώσεις για δεκαπέντε κατηγορούμενους.