ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
Φωτο: Απινιδωτής Μετρό Θεσσαλονίκης. Credit: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πάνω από 27 εκατ. μετακινήσεις στο πρώτο έτος

Πάνω από 27 εκατομμύρια μετακινήσεις και 1,5 εκατ. χιλιόμετρα έχουν πραγματοποιήσει οι συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης, με ακρίβεια δρομολογίων 99,88% και διαθεσιμότητα άνω του 99%, επιβεβαιώνοντας την αξιόπιστη λειτουργία του δικτύου.

Περισσότερες από 27 εκατομμύρια μετακινήσεις έχουν πραγματοποιηθεί με τους συρμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης, από την έναρξη της λειτουργίας του στις 30 Νοεμβρίου 2024. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικό Μετρό και της ΤΗΕΜΑ, οι συρμοί έχουν διανύσει ήδη 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα, γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία του έργου για τις αστικές μεταφορές.

Το δίκτυο του Μετρό Θεσσαλονίκης επιδεικνύει υψηλή αξιοπιστία, με ακρίβεια δρομολογίων που αγγίζει το 99,88% και διαθεσιμότητα άνω του 99%. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι λειτουργεί με πρότυπα αντίστοιχα μεγάλων ευρωπαϊκών μητροπόλεων, προσφέροντας καθημερινά μια αξιόπιστη λύση μετακίνησης στους πολίτες της πόλης.

Η Ελληνικό Μετρό τονίζει πως το πρώτο έτος λειτουργίας αποτελεί μόνο την αρχή για το έργο, ενώ δεσμεύεται να συνεχίσει «με την ίδια συνέπεια, ασφάλεια και τεχνολογική αρτιότητα, ώστε το μετρό Θεσσαλονίκης να παραμείνει ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα μεταφορών της χώρας».

Δείτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Μετρό Θεσσαλονίκης: Ένας χρόνος Μετρό Θεσσαλονίκης

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμα Μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του μετρό αύριο

Από αύριο Σάββατο, το μετρό Θεσσαλονίκης και οι γραμμές 6, 14, 27, 32, 58, 66 λειτουργούν πιλοτικά 24 ώρες για ασφαλή μετακίνηση στις γιορτές. Τα νυχτερινά δρομολόγια ανά 30’ και αλλαγές στο πρόγραμμα λόγω δοκιμών επέκτασης.
Σήμα Μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία Μετρό και 6 λεωφορειακών γραμμών

Εκατοντάδες πολίτες εκμεταλλεύτηκαν τη δοκιμαστική λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης και έξι γραμμών ΟΑΣΘ τα ξημερώματα Κυριακής. Ο Νίκος Ταχιάος εξέφρασε αισιοδοξία για τη μόνιμη εφαρμογή του μέτρου στο μέλλον.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΘ: Υψηλή αξιοπιστία στη γραμμή Μ1 κατά τη διακοπή λειτουργίας του μετρό

Ο ΟΑΣΘ αξιολογεί θετικά την εξυπηρέτηση του κοινού κατά τη διακοπή του μετρό, με τη νέα γραμμή Μ1 να φτάνει σχεδόν σε πλήρη εκτέλεση δρομολογίων και συνολική αύξηση δρομολογίων άνω του 30%.
Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Η γραμμή Μ1 θα λειτουργεί έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας

Η γραμμή Μ1 θα λειτουργήσει για μία επιπλέον ημέρα μετά την επανεκκίνηση του μετρό τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, ώστε να διευκολυνθούν οι επιβάτες στην προσαρμογή τους. Η γραμμή θα σταματήσει μετά το τελευταίο δρομολόγιο στις 00:30.
Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σταθερά ενθαρρυντική η πρόοδος των δοκιμών στην επέκταση

Με σταθερό ρυθμό εξελίσσονται οι δοκιμές για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, ενώ η βασική γραμμή αναμένεται να επανέλθει στις 11 Δεκεμβρίου, ενισχύοντας την κίνηση ενόψει της εορταστικής περιόδου.