ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ομπρέλα στη βροχή
Φώτο; Shutterstock

Συνεδρίασε η Επιτροπή Κινδύνου, κακοκαιρία έως το απόγευμα στη Θεσσαλία

Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου συνεδρίασε σήμερα για τα προβλήματα στη Θεσσαλία από τις έντονες βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το απόγευμα, κυρίως στα βόρεια.

Σε συνεδρίαση προχώρησε σήμερα η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, με αντικείμενο τα προβλήματα που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία, καθώς και την παρακολούθηση της εξέλιξης της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής, τα φαινόμενα στην περιοχή της Θεσσαλίας θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα, παρουσιάζοντας μειούμενη ένταση, κυρίως στις βόρειες περιοχές.

Παράλληλα, μέχρι νωρίς το απόγευμα αναμένονται βροχοπτώσεις στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, ενώ σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) διατηρεί συνεχή επικοινωνία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, καθώς και όλους τους συναρμόδιους φορείς. Το Κέντρο παρακολουθεί την εξέλιξη των επιχειρησιακών σχεδίων, διασφαλίζει την επιχειρησιακή ετοιμότητα και αντιμετωπίζει άμεσα τα περιστατικά που προκύπτουν.

Τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βροχές και καταιγίδες έως την Πέμπτη σε δυτική και βορειοανατολική Ελλάδα

Σημαντικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από Τρίτη έως Πέμπτη σε δυτική και βορειοανατολική Ελλάδα, με πιθανές χαλαζοπτώσεις και ανέμους έως 9 μποφόρ, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αυξημένη ετοιμότητα η Κ. Μακεδονία λόγω έντονων βροχών και καταιγίδων

Οι αρχές Πολιτικής Προστασίας τίθενται σε ετοιμότητα για ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πιερία και Ημαθία, με συστάσεις προς τους πολίτες για μέτρα αυτοπροστασίας.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία στη Ζάκυνθο: Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός μετά τις ισχυρές βροχές

Ισχυρές βροχές πλήττουν τη Ζάκυνθο χωρίς σοβαρές ζημιές μέχρι στιγμής, ενώ ο Δήμος και η Πολιτική Προστασία παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα, επιτηρώντας περιοχές υψηλού κινδύνου και συντονίζοντας όλων των υπηρεσιών.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Βροχές και καταιγίδες ως τις 10/11 – Προειδοποιεί η ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές από το Σάββατο 8 έως τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Επηρεάζονται κυρίως Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Στερεά και Πελοπόννησος, καθώς και η Μακεδονία.